fallback

Toyota за първи път показа новата си спортна кола

Още не е сигурно, че моделът ще получи името Supra

Японският производител Toyota публикува първо официално изображение на новия си спортен модел. Неговото име не се съобщава - на тийзъра единствено се казва, че това ще бъде "завръщането на една легенда".По всичко личи, че става дума за новото поколение на Toyota Supra, за чиято разработка се говори вече 5 години. Световната премиера на автомобила ще се състои по време на автосалона в Женева през март, но не е ясно дали там ще видим серийния модел или концепция.Известно е, че японците разработват новата Supra с компанията BMW, която ще пусне собствен модел под името Z5. Двете спортни коли ще бъдат построени на една пратфома, но ще се различават по дизайн, настройки на шасито и двигатели. Вероятно Supra ще получи хибридна модификация с бензинов турбомотор, система за задвижване на четирите колела и роботизирана скоросна кутия.Работата по двата автомобила, които ще се произвеждат в завода на компанията Magna в Австрия, е стартирала още през 2013 г. Освен направата на спортни коли сътрудничеството вежду Toyota и BMW предвижда още разработка на водородни агрегати, леки композитни материали и нов вид акумулатори.Снимка: Toyota

Тагове: toyota supra
fallback
  • #7
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Острия" да върви да се забие някъде.
  • #6
    Enzo ( преди 6 години )
    И да обяснявате, и да не обяснявате, излишно е да се надявате, че чрез писане на идиотщини ще убедите човек, който малко от малко е карал съвременни, нови автомобили, че Тойота произвежда нещо повече или нещо по-различно от ширпотреба на достъпни за масите цени. И така изглеждат, и така са изработени и това СА. Дори премиум марката им Лексъс, не може вече 30 години да се утвърди пред немските премиуми. Не се излагайте!!! А на снимката горе... аз кола не виждам! Виждам... една етажерка!
  • #5
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тойота си е Тойота, красиви купета,расови спортни автомобили. Този път и бмв ще спечели от този съюз та да видят и те спортна кола, а не седани с по-силни мотори.А и водородни автомобили могат копират от Тойота.
  • #4
    Тъп си ( преди 6 години )
    Този от виртуалната реалност пак мисли,4е като си пише каквото иска и като си гласува както иска и всички мислят като него.Аз пък пиша,че ти си едно много просто момче,което целта на живота му е да мрази японските коли и да спами под статии за тях. Без да коментирам,че по цял ден си пред компютъра и само спамиш.Не е проблем,че си ***, проблемът е,когато *** човек е нетолерантен и упорит като теб. Така няма как да не влизаш в конфронтации.
  • #3
    Анонимен ( преди 6 години )
    До тук е загатнат силуета на дъската за гладене
  • #2
    реалист ( преди 6 години )
    Бате стига с зима наркотици,че гледай какви глупости пишеш...
  • #1
    Анонимен ( преди 6 години )
    Добре, че е БМВ и тия да видят спортен автомобил.
fallback
Последни