fallback

Скандалът се разраства – вредните емисии са тествани и на хора

Освен от Volkswagen изпитанията са били финансирани от Daimler и BMW

Скандалът с използването на маймуни за тестове на вредните емисии на дизелови двигатели, който избухна в Германия се разраства. Според вестниците Süddeutsche Zeitung и Stuttgarter Zeitung, в изпитанията са участвали и напълно здрави хора, които са били подложени с тяхно съгласие на въздействието на азотен диоксид – едно от вредните вещества, отделяни от дизеловите мотори.Програмата е била финансирана от трите най-големи автомобилни производителя в страната - концерните Volkswagen, Daimler и BMW Group. Първият от тях вече се извини, след като медиите в САЩ разкриха, че е използвал маймуни за тестове в специална лаборатория в Албакърки.Тестовете с хора са били провеждани от Европейската изследователска организация за защита на околната среда и здравето в транспортни сектор (EUGT). Именно тя е лобирала за интересите на немски производители пред европейски власти, твърдят двете издания, които разполагат с отчета на EUGT за периода 2012-2015 г.Според тях, 25 човека в продължение на няколко часа са вдишвали различни концентрации на отровния азотен диоксин NO₂, като това е станало в лаборатория на Университетската клиника в град Аахен. Шефът на EUGT – Томас Краун, призна за тестовете, но уточни, че резултатите от тях не могат да бъдат отнесени към цялото население, тъй като азотният диоксид е само едно от вредните вещества, отделяни от дизелови двигатели.Снимка: Motor

Тагове:
fallback
  • #23
    Анонимен ( преди 6 години )
    ей го и тоя промит мозък - газови камери - глупости на търкалета !сигурно и в крематориумите са горили по 5000 трупа на ден а ?хахахахахавярвайте на всичко , което ви пробутват!!ако пък ви пука напишете в чичо гугъл "истината за холокост" и четете факти !как е преиначавана историята и още и още- главата ще ви заболи - колко сте лъгани
  • #22
    Анонимен ( преди 6 години )
    Все пак те измислиха газовите камери. Не забравяйте, че са германци все пак.
  • #21
    Анонимен ( преди 6 години )
    да да там са тези лагерисамо дето 10 години след войната са били напълно преустроени и готови за показване от руснаците - да проповядват колко е бил лош национал социализмът, или за заблуда на простите - са го нарекли нацизъм ! щот социализъм и злодея хитлер не им се връзвало :)има едно основно правило - историята се пише от победителите, а историята за и след ВСВ е брутално изопачена, но фактите ,който иска може да ги намери.Избитите от режима на сталин и комунистите е в пъти повече!
  • #20
    До газовите камери ( преди 6 години )
    "...газовите камери са ПЪЛНА ЛЪЖА, както и идеологията за т.нар холокост !образовайте се хора ! " - Аушвиц и Биркенау и те ли са лъжа, още са там можеш да идеш да ги видиш. Даже има оцелели хора които разказват много страшни неща. По-добре не говори изобщо.
  • #19
    Анонимен ( преди 6 години )
    Чакайте сега. Те са им платили за това, запознали са ги с условията, а хората са се съгласили доброволно. Разписали са се на токумент че са запознати с риска и са приели доброволно. Това го правят и козетчните и фармацевтичните компании също.
  • #18
    Анонимен ( преди 6 години )
    ВАГи-налче,Върви в Германия и кажи, че газовите камери са пълна лъжа и ще видиш какво щЕ ти се случи! Върви и пробвай и като си излежиш присъдата ела да ни кажеш! Уж си им фен, а не знаеш, че това там е криминално престъпление срущу държавата и се лежи в затвор. Миналата година един германец лежа 1 г. В затвора за това, че си е татуирал свастика на рамото и е отишъл на басеин съблякъл се е и хората са го видели. Идва полицията и на топло. А за приказки и пропаганда за тузи неща се лежи повече.
  • #17
    Фолк с японски ваген ( преди 6 години )
    Кажи им ВАГини и не ги обиждай повече. ;)
  • #16
    Анонимен ( преди 6 години )
    ВАГи-нала пак започна да цъка + и -.Върви се лекувай 0ли-г0-френ!Ти не си в ред. С +и- не се променя истината!
  • #15
    Анонимен ( преди 6 години )
    ВАГи-нала за пореден път изкрейзва. Изобщо не му е добре, като ги хванат неговите любимци в поредната измама. Този път тествали с животни и хора и за него това е нормално. Даже си измисли и за затворниците в Япония. Японците и Дошо са му виновни за това, че е пълен ***. Не са те да знаеш. Виновен е онзи, който не си е бил сложил к0ндом и те е направил без да иска. Правил те е в задния двор и заради това сега си такова голямо л@-й-н0 и пУми-ар.
  • #14
    Анонимен ( преди 6 години )
    газовите камери са ПЪЛНА ЛЪЖА, както и идеологията за т.нар холокост !образовайте се хора !не давайте на еврейската мъгла да ви промива мозъците ! самият командир на еврейския отряд за издирване на нацисти след ВСВ , го твърди в мемоарите си ...
fallback
Последни