fallback

Люис Хамилтън остана без книжка

Звездата на Макларън-Мерцедес Люис Хамилтън загуби книжката си за период от 1 месец след като бе хванат да кара с превишена скорост.

В неделя френската полиция засякла пилота от Формула 1 да кара по магистралата между Кале и Реймс със скорост от 196 км/ч. Разрешената скорост по магистралите във Франция е 130 км/ч.Забраната да кара кола за 30 дни важи само за Франция, а в допълнение Люис е получил и глоба от 600 евро. Колата Мерседес CLK 63 АMG е била конфискувана, но полицията е закарала Хамилтън до хотела му.Въпреки инцидента англичанинът се е държал много вежливо и е сътрудничил на полицията."Той си призна нарушението веднага и бе много учтив", заяви говорител на полицията.В своя защита Хамилтън изтъкнал, че участъкът от магистралата бил много чист по това време."Това е зона от магистралата, която се използва често от чужденци, които обичат скорост".Само преди седмица бившият пилот на Ферари Михаел Шумахер имаше подобен инцидент, карайки с бясна скорост такси към летището. В Германия обаче няма ограничение за скоростта по магистралите.
Тагове:
fallback
  • #1
    ММ ( преди 16 години )
    Ситуацията е блестящ пример за истинска демокрация. Уважение-всекиму, вересия-никому. Глобили са го, конфискували са му колата, но са го закарали до хотела!!!
fallback
Последни