fallback

Mercedes ще оборудва “А” и “В”-класата с двигатели на BMW

Новата генерация на моделите от по - нисък клас на Mercedes ще бъдат задвижвани от моторите, създадени съвместно от баварците и французите от PSA.

Мерцедес ще продължава и занапред да разработва новите модели от “А” и “В”-класата самостоятелно, заяви пред немското специализирано списание "auto, motor und sport" шефът на концерна “Daimler” Дитер Цече. Платформата за следващата генерация на тези автомобили, по последни данни, няма да бъде съвместна разработка с BMW и Fiat, макар че, преди известно време, се спекулираше по този въпрос. Инженерите на щутгартския концерн възнамеряват да създадат четири варианта на модели за новата генерация на “А” и “В”-класата на базата на новата платформа, която предвижда автомобилите да са с предно задвижване на колелата.Оказа се, обаче, че все пак се очертава взаимодействие с BMW по въпроса с двигателите. Появиха се информации, според които новата “А” и “В”-класа ще се задвижват с агрегати, които са съвместна разработка на BMW и френския концерн PSA (Peugeot Citroën). В замяна баварците ще получат новата Bluetec-дизелова технология на Mercedes. Най-късно през март 2008 г. ще стане ясно дали ще се стигне до подобно сътрудничество.
Тагове:
fallback
  • #1
    Iron MaN ( преди 14 години )
    Айде,прригответе се за миш-маш...Досега всеки един произведител беше уникален по своему,обаче почна размяната на технологии.
fallback
Последни