fallback

PSA внася все повече двигатели от Китай

Бензиновите агрегати се увеличават за сметка на дизеловите

PSA Group увеличава вноса на бензинови двигатели, произведени от компанията в Китай, за да отговори на промените при търсенето на автомобили в Европа, тъй като клиентите все повече избягват дизеловите коли. Информацията е на френския финансов ежедневник Les Echos, който допълни, че в сравнение с плановете за тази и следващата година вносът ще е почти двойно по-голям. Peugeot и Citroen първоначално планирали да внесат 55 000 двигателя, но се е наложило актуализиране на поръчката, която е била увеличена на 100 000 бензинови двигателя. От PSA отказаха коментар на твърденият на изданието, които породиха опасения у клиентите, че може да си купят нов автомобил с недостатъчно надежден двигател, сглобен в Китай. По-рано тази година PSA обяви план, според който предстои преустройство на част от производствените мощности на компанията във Франция, където вместо дизелови двигатели ще започне сглобяването на бензинови мотори. PSA е една от компаниите, разследвана от френската прокуратура за нарушаване на разпоредбите за максималното ниво на азотните окиси, които отделят дизеловите модели на фирмата. Другите са FCA, Renault и Volkswagen. Разследването е установило, че шампиони при нарушаването на екологичните норми са FIAT 500X и Jeep Cherokee, които отделят над 11 пъти повече азотни окиси от нормата.

Тагове: citroen peugeot psa citroën
fallback
  • #7
    Русия ( преди 6 години )
    Защо не внася от БГ.
  • #6
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ами в Китай не знам. но в Америка имаше един проект за изкуствени утроби, които да заменят сурогатните майки. Така че скоро и на бебетата ще пише made in... само арабските и индийските ще останат био :D
  • #5
    до: GTE ( преди 6 години )
    За френските и немските това наистина е максимума и то само за отделни модели и ако имаш много късмет. Иначе масово издават багажа на около 150-200 000 км. Доста добре са ги изчислили малко след като свърши гаранцията и почват скъпите ремонти.
  • #4
    GTE ( преди 6 години )
    ака, хоризонта на новите коли е макс 6 години или 300 000 км
  • #3
    Щирлиц ( преди 6 години )
    Днес дизелът е вреден,утре бензина,после гумите..
  • #2
    до Made in China ( преди 6 години )
    Те май почнаха да си ги внасят от други места дечицата. :D :(
  • #1
    Made in China ( преди 6 години )
    Само да не им хрумне един ден и децата да се пряавят в Китай. Само това се моля... искам аз сам да си правя децата :)
fallback
Последни