fallback

Нова супер версия на Lamborghini Murcielago

Когато се появи супер автомобилът Lamborghini Murciélago LP640 всички го определяхме като връх в съвременното автомобилостроене, поне що се отнася до сила и бързина.

Сега от „разярения бик” подготвят нещо още по-чудовищно – версията SV. Съкращението SV означава Superveloce (супер бърз). Тази версия на фирмата от Sant´Agata Bolognese ще се появи през първата половина на идната година и ще допълни друга супер версия - Superleggerа на Gallardo. При Superveloce промените ще бъдат много значителни, дотолкова, че стои въпросът това просто нова версия ли е или си е направо нов модел. Нови ще бъдат външния и вътрешен дизайн, цялата механика, двигателя. Няма да се пестят най-скъпите и съвременни материали и технологии. От друга страна всичко което ще пречи за постигането на рекордни скорости ще бъде отстранено от този модел. За какво му е например радио на този автомобил, чиято цел ще бъде високата скорост, а зад гърба на водача „свири” 12 цилиндров оркестър с 48 клапана и мощност от 690 к.с? Максималният въртящ момент ще достигне 700 Nm. Нарастването на мощността при SV в сравнение с базисния LP640 е с 50 к.с. От карбон ще бъде изработена цялата каросерия на Murciélagо Superveloce. Вратите и покривът ще бъдат от алуминиева сплав. Тези промени ще намалят собственото тегло на тази версия със 100 кг. в сравнение с базисната. Отзад ще видим ново регулируемо крило и още спойлери по цялото тяло. Най-голямата изненада обаче е това, че при SV предаването няма да бъде към четирите колела, а само към задните. Скоростната кутия тип E-gear ще превключва всяка скорост с 0.2 секунди по-бързо от варианта монтиран сега на базисната версия на Murcielago LP 640.  
Тагове:
fallback
  • #3
    Edgecrusher ( преди 16 години )
    Ей,т'ва Голфаджиите сте навсякъде!!!Те Lambo не знаят как се правят автомобили,а от VW (даже не знаеш и как се пише) трябва да им покажат...немам думи!!!
  • #2
    VTM ( преди 16 години )
    Lamborgini ve4e e na Porsche (nai velikata marka avtomobili)
  • #1
    tenkoboy ( преди 16 години )
    dobre 4e wv i audi gi vzeha 4e da napravqt ne6to kato horata:)))
fallback
Последни