fallback

От Volkswagen Transporter – супер пикап

Немската фирма TH Automobile разработи необикновен тюнинг за Volkswagen Transporter.

Тюнинговото ателие предлага вариант за превръщане на Transporter в пикап с предаване 4х4 и двигател разположен в задната част. Колесната база е увеличена в сравнение със стандартната версия с цели 50 см. Още по-интересен е фактът, че двигателят е от Porsche 911 Turbo (модел 996). Това е двигател тип “boxer” с обем 3.6 литра с мощност 420 к.с. Според представител на TH Automobile, ускорението на Transporter пикап от място до 100 км/час е за 5.1 секунди, стойност на която могат да завидят и много спортни автомобили. Максималната скорост на пикапа с двигател от Porsche е 270 км/час. В тюнинговото ателие предлагат и нещо още по-интересно - вариант на Transporter пикап при който към двигателя от Porsche отзад, да се прибави и дизелов двигател с мощност 150 к.с. отпред. Така сумарната мощност на супер пикапа ще стане 570 к.с. Другите промени в тюнинговия Transporter са нов дизайн на предната част на автомобила, ново окачване, нов спирачен механизъм и редица елементи в интериора взети от Porsche 911. В Германия цената на спортния пикап VW Transporter ще бъде около 169 000 евро.
Тагове:
fallback
  • #6
    Анонимен ( преди 16 години )
    Думата идва от английското tune - произнася се "тюн". Иначе може да си викате както искате...
  • #5
    Baro ( преди 16 години )
    hm hubava koncepciq oba4e sym syglasen s nqkoi hora tuka.Bahti s tova 6te se syztezavam li ili 6te nosq tovari???tova e naludni4eva ideq da za razglezeni bogata64eta
  • #4
    kamus ( преди 16 години )
    пише се - ТУНИНГ, а не ... тюнинг..!
  • #3
    Пешко ( преди 16 години )
    Абе цървулчета, хората правят нещо уникално без да мислят дали с него ще пренасяш на баба ти тиквите и мамулите, без да играят на еколози. Сигурно карате опели или ауди (любимия модел на цървулите - 80) от 80-те години, с които сто пъти повече замърсявате и отваряте озонови дупки. Това е малка серия от уникални автомобили. Не им гледайте парите. Хората ги имат и си правят гъдела, а такива като вас да си измият цървулите преди да влезнат в ауди 80 от 1986 г.
  • #2
    Геле ( преди 16 години )
    Ми, много хубаво. Двигател отзад,двигател и отпред.Има място и за трети по средата. А,нали светът се задъхва от петролна криза...Нали биеем камбаните за силното замърсяване на околната среда,парников ефект,озонова дупка и т.н. и т.н. И в същото това време нови и нови модели с мощни и супер мощни двигатели...И къде ще се развие тази мощност,скорост - като и при сегашните се трепем като зверове по пътищата...Давай, да върви бизнеса! Егати демагогията,егати лицемерието!
  • #1
    Тодор ( преди 16 години )
    Не бус, не пикап, не спортна кола, а едно голямо .... НИЩО. На кой му трябва пикап с такава мощност (Боксер от 911, та и допълнително някакъв дизелак, а и цената е много "приемлива". Може да го използват за отцепване на пътя и поставяне на конуси за провеждане на Рали състезания. Биха предотвратили доста задръствания.
fallback
Последни