fallback

Легендарната Lada Niva ще претърпи пълна промяна

Следващото поколение на модела ще използва платформа на Renault и двигател на Nissan

Сегашното поколение на превърналата се в легенда Lada 4x4, известна още и като Niva, ще бъде последният автомобил от този вид, съобщава изданието Auroreview, както се позовава на източници от ръководството на руския производител.В компанията вече разработват напълно нов кросоувър, който ще бъде изграден на платформата на Renault - Global Access. Същата архитектура в момента се използва за моделите Logan, Duster и Kaptur, които френският производител предлага на някои пазари.Според информацията, Lada 4×4 NG (New Generation) ще използва шасито на втория Duster, но със сериозно преработена предна част. Идеята е новият кросоувър да постигне високопроходимостта на своя предшественик. За целта ще бъде променена и системата за задвижване на четирите колела.В гамата двигатели на модела руски мотори не се предвиждат. Основният ще бъде 1,6-литровият HR16, който е производство на Nissan. При базовата версия на автомобила този двигател ще се комбинира с вариаторна трансмисия и система 4х4, използваща муфа за заключване на задната ос.Кросоувърът ще се предлага в две модификации – градска и всъдеходна. Двете ще се различават най-вече по системата за задвижване на четирите колела, която във втория случай тя ще бъде комбинирата с 6-степенна механична скоростна кутия TL8 с понижаващи предавки.Снимки: АвтоВАЗ

Тагове: lada niva
fallback
  • #11
    ( преди 6 години )
  • #10
    Хе хе хе ( преди 6 години )
    Плаформа на рено!!? Уйде коня у реката и последната здрава и истински проходима лада на бунището.
  • #9
    До v-1 ( преди 6 години )
    Действително, информация от първа ръка нямам, но съм пътувал по този маршрут с няколко различни автомобила, най слабия от които 60 к.с. и подобен проблем не съм имал. Затова ми се стори странно твърдението ти, но ок - приемам факта, че с Нива е тегаво.
  • #8
    До v-1 ( преди 6 години )
    Очевидно не умееш да управляваш автомобил с бензинов двигател!
  • #7
    Америка ( преди 6 години )
    Без запада от русията не става нищо...
  • #6
    Анонимен ( преди 6 години )
    Вибратор ще има за шофьора да не забравя как се е ****ал с руския батал
  • #5
    Русия ( преди 6 години )
    Добри концепти имат за Нива, но и тая си е добра като дизайн.Още навсякъде я купуват.До Анонимния - къде видя да слагат вибратори, че за някакви блага от запада видя?
  • #4
    Анонимен ( преди 6 години )
    днес вариатор , утре с вибратор ,важното е да е фРРРенско
  • #3
    Анонимен ( преди 6 години )
    името "Niva" е собственост на GM . Висока проходимост и вариатор са две несъвместими неща , в първата кална локва в която пробуксуваш трансмисията ще прегрее .
  • #2
    Анонимен ( преди 6 години )
    Рашкистанците пак ще се борят с капитализЪма като ползват неговите блага.
fallback
Последни