IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Сингапур спират регистрацията на коли

Ограниченията може да отпаднат през 2020 година

В Сингапур спират регистрацията на коли

Властите в Сингапур временно ограничават регистрацията на нови автомобили в града-държава. Ограничението влиза в сила от февруари догодина и беше официално обявено вчера.

В Сингапур спират регистрацията на коли

В Сингапур е приет коефициент, който регулира ръста на леките автомобили и мотоциклетите. Сега този коефициент е 0,25, но от февруари става 0. 12% от територията на Сингапур е заета от пътища, а местните власти се ангажират с допълнително подобряване на обществения транспорт. Следващото разглеждане и евентуална промяна на коефициента ще е през 2020 г.

Единственото изключение се допуска леките комерсиални автомобили, като нови такива ще могат да се регистрират до първото тримесечие на 2021 година, все пак бизнесът трябва да продължи да съществува.

Сега, за да си купиш автомобил в Сингапур, трябва да получиш разрешение от местните власти и разрешението е със срок от 10 години, а след това трябва да се удължава. Част от тези разрешения се разиграват на лотариен принцип сред кандидатите, а сега тази програма на практика се закрива.

И за да се ограничат автомобилите в Сингапур, властите ги облагат много сериозно. Например, ако един автомобил струва 75 000 долара, то в цената му в Сингапур е 107 000 долара, като разликата се формира от налаганите в страната данъци и такси.

0 от 500
  • #2
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Край ( преди 6 години )
    В София колите са поне 2 пъти повече от законните места за паркиране. Местата много повече няма да станат - колите трябва да намалея. България има повече коли на 1000 души население от Финландия, Дания, Словакия, Унгария. Властта от популизъм разрешава да се кара и държи по улиците скрап.
  • #1
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Да ( преди 6 години )
    И в София трябва да направят така!