fallback

Skoda отлага стъпването на пазара в САЩ

Чехите имат по-важна задача – да направят бюджетен модел за Индия

Чешкият производител Skoda отлага плановете си за стъпване на пазара в САЩ, тъй като в момента основният приоритет пред Volkswagen AG е увеличаване на присъствието в Индия. Това съобщи шефът на компанията Бернхард Майер.По-рано бе обявено, че в Skoda се обсъжда възможността за излизане на американския пазар, която би помогнало на концерна Volkswagen да поправи имиджа си след „Дизелгейт”. Крайното решение по въпроса трябваше да бъде взето в края на 2017 г., но се отлага във времето.„Ще ни трябва още време, за да направим необходимите промени. Ръководството на групата Volkswagen поиска от нас да направим платформа за пазара в Индия, както и да проучим възможността да започнем производство в тази страна”, коментира Майер.Очакваше се Skoda да си сътрудничи с индийският производител Tata за направата на платформата, като двете компании дори подписаха споразумение за това. През август тази година обаче то беше развалено, след като в Skoda прецениха, че договорката не е изгодна за тях.Според неофициално информация, Skoda ще използва в Индия архитектурата MQB A0, която е в основата на последните поколения на Fabia и WV Polo. В момента най-евтиният модел на чехите, предлаган на индийския пазар, е Rapid (на снимката), който струва 820 000 рупии (около 10 600 евро).Снимка: Skoda 

Тагове: skoda
fallback
  • #9
    Анонимен ( преди 6 години )
    По голема еднодневка от Тойота?Едва ли?
  • #8
    Анонимен ( преди 6 години )
    Трудно ще си продават там еднодневките.
  • #7
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тея Шкоди, ако ги пуснат в САЩ, може да ги продават с рецепта по аптеките за изпразване на стомашното съдържание или с 2 думи за п0връщане. Само докато е видиш и няма начин да не се изд-райваш от погнуса.Дачия би имала по-добър успех там.
  • #6
    ..... ( преди 6 години )
    Много автомобилни марки се гласят да стъпят на американския пазар. Бон шанс.
  • #5
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мда, затова масово се продава Тата там, едни от най здравите коли ...Не му трябва много акъл за да се напише няква тъ**я
  • #4
    Анонимен ( преди 6 години )
    Само с лъжи и рушвети в Индия едва ли могат да успеят да направят нещо. Там условията са много сурови. Климата е отвратителен, пътищата още повече, а на много места просто липсват. При такива условия няма модел на ВАГ, който да може да издържи. Те в Европа на добрите пътища и климат са зле, а в Индия си представям, колко ще е зле положението. Първоначално може да реализират някакви проджби, но бързо ще ги разкрият.
  • #3
    Анонимен ( преди 6 години )
    На Фолк с Ваген им го набутаха без лубриканти в щатите и сега си вардят много задните части.Ще пробват на други пазари, където лъжите и номерата им могат да минат. В Индия рушветите са доста разпространен начин да се прави бизнес и в това отношение ВАГ ще бъдат доста успешна компания.
  • #2
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нищо чудно - и на фирмата майка нещо не и се получи стъпването на американския пазар. И по-добре, защото американците не са свикнали на номерата с неизпълнение на гаранцията, типични за ФВ в Германия.
  • #1
    Анонимен ( преди 6 години )
    В САЩ изискванията са доста високи и от Шкода, т.е. от ФВ са решили да не рискуват, че още и глобите не са с платили. За пазара на Индия стават, но едва би ще устискат на жестоката конКуренция. Там Сузуки-Марути са много популярни, както и Хонда. Имат си и местна бюджетна марка Тата, която по цени никой не може да пребори. Та задачата на Шкода е с много повишена трудност. Поне там могат да си лъжат както искат и няма да ги глобят, но дали някой ще се излъже да ги купува.
fallback
Последни