fallback

Канадски студенти създадоха електрически мотоциклет (ВИДЕО)

Машината с мощност 200 к.с. е изградена на собствено шаси

Канадски студенти създадоха електрически мотоциклет с мощност 200 к.с., като му дадоха името EMUS – абревиатура на Electric motorcycle Universite de Sherbrooke. Основната трудност е била разполагането на батерията, което наложило преместване назад на електромотора и създаването на по-компактна охладителна система. Начело на екипа е Феликс-Антоан Лебел, който учи за електроинженер, като по думите му проектът няколко години е бил на фаза „концепция”, след което студентите са решили за създадат собствено шаси вместо да се опитват да адаптират такова от вече съществуващ мотоциклет. Интересното е, че студентският екип е успял да проектира и собствени батерии за мотоциклета, както и всички контролни системи на борда на машината и да напише програмите за работата им. Наскоро екипът спечели за втори път шампионата на университета в Шербрук като добави система за регенериране на енергия при спирането. Но това не е крайната цел – според Лебел, машината ще е напълно завършена, когато може да покрие състезателната дистанция в пистовите надпревари, в които участва с едно зареждане, а не да се налага спиране в бокса за смяна на батериите.

Тагове: emus
fallback
  • #3
    Mimo ( преди 6 години )
    Чудесно! Ще изчезне звукът, но удовлствието от карането ще е по-голямо, по-добро ускорение! И не на последно място - вечерно време няма да събужда целият квартал! "Един вози, а 300-та тормози"!
  • #2
    Jimo ( преди 6 години )
    Ееее неее,едно от най-хубавите неща на пистарките ако изчезне-звука им,то за какво ми е мотор,същата работа и при Формула Е,по скучни неща не може ли да измислитещ
  • #1
    Анонимен ( преди 6 години )
    Браво на младежите.А нашите студенти .... в чалготеката и после да ги повози чичката с S класата.
fallback
Последни