fallback

Opel Ampera-e измина 755 км с едно зареждане

За постижението са били нужни повече от 24 часа

Екип на телевизионното предаване auto mobil, което се излъчва по германския канал VOX, реши да провери какво разстояние може да измине електромобилът Opel Ampera-e само с едно зареждане.Официално пробега на хечбека, който в Северна Америка се предлага като Chevrolet Bolt, е 520 км по европейския цикъл на изследване NEDC. Журналистите са се опитали да преминат през цяла Германия от изток на запад. Те са стартирали от град Херлиц и са финиширали в Аахен.В крайна сметка изминатото разстояние е 754,9 км. Екипът не е успял да изпълни целта си, тъй като заради ремонт на пътя му се е наложило да заобиколи с 20 км. Именно те не са позволили да се стигне до Аахен. Цялото разстояние е изминато за 25,5 часа при средна скорост 45 км/ч.Opel Ampera-e е оборудван с електромотор с мощност 150 кВт (204 к.с.), които му осигуряват ускорение от 0 до 50 км/ч за 3,2 секунди, а от 80 до 120 км/ч (при изпреварване) за 4,5 секунди. С цел постигане по-голям пробег максималната скорост е ограничена на 150 км/ч.Снимка: Opel 

Тагове: opel ampera-e
fallback
  • #6
    Колев ( преди 6 години )
    Всъщност не. В момента зареждането се случва за около 20 мин до повече от 80%.Точно с една почивка и едно зареждане си на морето.А и колко пъти ходиш на море в годината ?А колко пъти ходиш на университет/работа, на почивки, в провинцията, т.е. на по-малко от 200 км път ?
  • #5
    Браво! ( преди 6 години )
    Страхотна новина! Аз лично си признавам, за разлика от вас - не мога да поддържам над 20 часа 40-50 км/ч нито пеша, нито на колело, нито с каруца или върху магаре. Т.е. това е едно ниво нагоре и ме ползва както за кратки, така и за големи разстояние.
  • #4
    Анонимен ( преди 6 години )
    при средна скорост от 45 км/ч...Колев, бая пъти ще трябва да зареждаш, едва ли ще падне наполовина...освен ако не смяташ да го взимаш за около 13-14 часаМираж...
  • #3
    Анонимен ( преди 6 години )
    браво колкото се увеличават електричките толкова по добре
  • #2
    Колев ( преди 6 години )
    Идеално. Специално в България повече от 150 км/ч не ни трябват, и без това никъде не са разрешени.Пробегът доволно стига до морето.Дори и да падне наполовина с увеличаване на скоростта, нали пак някъде по пътя човек ще спре да хапне, да се отпусне и да зареди за 20 мин.Вече повечето електромобили могат да заредят до 50% отгоре за 15-20 мин.А мощността спрямо теглото си е направо завидна.
  • #1
    лозенец ( преди 6 години )
    от лозенец до лозенец за колко време стига? или не стига...
fallback
Последни