fallback

Dodge Viper не успя и от втория път на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Пилотите счупиха и двете коли по време на опитите за рекорд

Опитите за поставяне на рекорд на „Северната дъга” на пистата „Нюрбургринг” с Dodge Viper ACR, който пристигна на трасето благодарение на пари, събрани от феновете, се провалиха. Както съобщава изданието Road & Track, суперколата не успя да слезе под 7 минути, като в крайна сметка и двете машини бяха счупени. През юли първият автомобил записа време 7 минути и 3,45 секунди, като бе управляван от Доминик Фарнбахер – пилот с голям опит на такива трасета, благодарение на участието си в „24 часа на Льо Ман” и „24 часа на Дайтона”. След него зад волана седна Люк Щтолц, който обаче спука предна гума малко след началото на обиколката. Пилотът успя да удържи колата и да я върне в бокса, където гумите бяха сменени. При новото излизане на пистата се повреди диференциалът и опитът за рекорд пропадна. Екипът не се отказа и изкара втория автомобил, който бе управляван от Ланс Арнолд. Още в първата си обиколка той даде най-доброто време за модела – 7 минути и 1,3 секунди, но при втората спука гума при скорост от 250 км/ч и излетя от трасето. Колата пострада сериозно, но пилотът се отърва без наранявания.

Тагове: dodge viper
fallback
  • #6
    2втек ( преди 6 години )
    Ей тва е се казва прецакване с гумите. А те са много важен фактор на пистата!
  • #5
    trb ( преди 6 години )
    Моля безмозъчните да проумеят най-накрая, че рекордът на 918 беше поставен преди ремонта на пистата!!!
  • #4
    Striker ( преди 6 години )
    Учудвам се, че в България има все още толкова технически неграмотни хора, визирам "е46", примерно. Ако съдя по прякора му, явно е фен на БМВ е46, което от своя страна е ужасно трошлива кола, в пъти по-калпава от който и да е Вайпър. Ама...акъл море. :)
  • #3
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не съм се и надявал...
  • #2
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нито са грози нито бракми Вайпара даде с 3 секунди по слабо време от 918 хипер кола която струва близо милион срещу кола която 120к $ без бюджет на автопроизводител ръчни скорости задно предаване.
  • #1
    e46 ( преди 6 години )
    Аре да изчезва ше я и в американската грозна и чуплива бракма.
fallback
Последни