IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda Jazz идва в Европа с нов двигател

Обновеният модел ще се предлага с 1,5-литров мотор със 128 к.с.

Honda Jazz идва в Европа с нов двигател

Обновеният компактен ван Honda Jazz - моделна година 2018, ще се появи на европейския пазар през ноември и ще предложи редица новости на своите бъдещи собственици, съобщиха от компанията-производител.

Обновеният Honda Jazz идва в Европа

Голямата новост при модела е 1.5-литров i-VTEC бензинов двигател с 128 к.с., чийто среден разход на гориво трябва да е около 5,4 л/100 км при нива на вредни емисии 124 гр/км. Промени ще има и по 6-степенната механична скоростна кутия, като тя ще предложи на водачите по-усъвършенствана и плавна реакция при ускоряване.

Въпреки въвеждането на новия агрегат за европейския пазар, старият 1.3-литров i-VTEC със 101 к.с. ще продължи да се предлага за всички нива на оборудване, освен за Sport. За сметка на това, новата степен на оборудване Dynamic също ще може да се комбинира с по-стария двигател.

Що се отнася до външните акценти, Honda Jazz 2018 от класа Dynamic ще отличава със заден спойлер, лети джанти с размери 185/55 R16, по-тънък преден сплитер, странични прагове, фарове за мъгла и обикновени LED-фарове.

Промени има и в интериора, като тапицерията ще бъде в специален черен цвят и оранжеви контрастни шевове. За тази версия на модела ще се предлагат още кожен волан, круиз-контрол, подгряване на предните седалки и автоматично превключване на фаровете.

Обновеният Honda Jazz идва в Европа

По-високите класове ще включват и системата Honda Connect със 7-инчов дисплей, камера за паркиране, безключов старт на двигателя, както и различни системи за безопасност.

Останалите подробности ще станат известни на автосалона във Франкфурт през септември, когато обновеният Jazz за първи път ще бъде показан пред публиката в Европа.

Снимки: Honda

0 от 500
  • #5
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много добра кола е Джаза. Здрава, икономична, практична и изключително ергономична. Води се мини Ван. Вътре има предостатъчно пространство за всичко. Събира се какво ли не. Има много варианти за промяна на вътрешното пространство и можете да натоварите почти всичко. Спокойно товарите жената, децата и отивате на море, въпреки, че външно не изглежда толкова голяма и не предполага толкова голям вътрешен обем. Единствен недостатък е твърдата возия, но пък окачването е много здраво за нашите пътища.
  • #4
    16 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Гадните материали на интериорите на Хонда са най-малко съдържащите и отделящи вредни за здравето вещества.Премиумите с асфалт в купето да се готвят,че скоро ще влязат стандарти и за материалите изграждащи интериора.Хахахаха
  • #3
    14 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не са виновни толкова дизайнерите, а гадните материали които са ползвали в интериора. А колата не е евтина.
  • #2
    26 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Какво ще рече "обикновени LED фарове"?Иначе колата е супер. С този 1.5 128 к.с. това купе ще върви много прилично според мен! Свежарска както всеки Jazz, дано да е също толкова надеждна като старите и да са оправили возията.
  • #1
    26 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Страхотна кола!