fallback

Пожар изпепели повече от 150 класически коли в САЩ (ВИДЕО)

Пожарникарите са успели да предотвратят по-голяма трагедия

Повече от 150 класически автомобила, произведени през периода 1920-1980 г., изгоряха при пожар в американския град Стентън, щата Илинойс. Това съобщава местният вестник The Telegraf, който се позовава на началника на местната противопожарна слуба Рик Хаасе.Пред изданието, Хаасе разкри, че над 100 пожарникари от 13 различни служби в продължение на часове са се опитали да се справят с огъня. Те са успели да предотвратят по-голяма трагедия, тъй като в близост паркинга и сградата на компанията County Classic Cars има фабрика, в която са разположени 20 цистерни с взривоопасни вещества.За съжаление, повечето от колите са изгорели напълно и не подлежат на възстановяване. От компанията, продаваща автомобилите, разкриват, че сред тях има 4 уникалки коли, но не пожелаха да разкрият какви точно са те.Очевидци твърдят, че огънят е дошъл от близката гора, но се изключва възможността да става дума и за умишлен палеж. Разследващите са на мнение, че много трудно ще бъде установена причината за пожара, тъй като всичко е изпепелено.Снимки: Carscopops, видео: YouTube

Тагове:
fallback
  • #5
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тази кола на последните 2 снимки с някакви огнеупорни гуми ли е била? :)
  • #4
    Анонимен ( преди 6 години )
    Разследващите са на мнение, че много трудно ще бъде установена причината за пожара, тъй като всичко е изпепелено.Обикновено при пожар всичко е изпепелено. Това изобщо не е оправдание за установяване от къде е дошъл огъня. Още повече, че със сигурност има камери, които са заснели всичко. Цялата тази работа ми намирисва на застрахователна измама. Ще прибере някой друг милион собственика... ;)П.С. Преди години в Слатина така един си подпали автокъщата, прибра около 1/2 млн и драсна за Канада.
  • #3
    Анонимен ( преди 6 години )
    Каква загуба :(
  • #2
    КонДoШо ( преди 6 години )
    Bravooooo , Supeeer
  • #1
    Анонимен ( преди 6 години )
    Което иде да покаже, че колкото и да им се възторгваме и радваме, по същество това са просто едни предмети. Да се пазим от вманиачаване.ПП. Важното е че няма пострадали хора.
fallback
Последни