fallback

Само 400 бройки от хотхеча Toyota Yaris ще стигнат до Европа

Цената на версията GRMN стартира от 29 900 евро

Компанията Toyota ще предложи само 400 бройки от хот-хеча Yaris GRMN (първия подобен модел на японския производител през последните 10 години) на пазара в Европа. Това съобщи изданието Autocar.Производството на хечбека ще стартира едва в края на септември, като първите 100 бройки ще бъдат за пазара във Великобритания. Там цената на автомобила вече е известна – 26 295 паунда (еквивалент на 29 900 евро).Основните конкуренти на Toyota Yaris GRMN ще бъдат модели като Ford Fiesta ST, Opel Corsa OPC, MINI Cooper S и Peugeot 208 GTI. Именно големият брой подобни автомобили, предлагани на Стария континент, е в причината в Toyota да решат да предложат машината в ограничен тираж.Вече е известно, че първият хот-хеч на Toyota от 10 години насам ще получи 1,8-литров бензинов мотор с механичен компресор. Мощността на двигателя е 210 к.с., като той се съчетава с 6-степенна механична скоростна кутия. Задвижването е към предната ос.Yaris GRMN е оборудван със специални амортисьори Sachs, спирачна система с вентилируеми предни дискове, диференциал с повишено триене Torsen, 17-цолови джанти, както и спортни волан и седалки от Toyota GT86.Снимки: Toyota

Тагове: toyota yaris toyota grmn
fallback
  • #5
    Анонимен ( преди 6 години )
    30 000 евро за Ярис? Спортен Ярис? Егати какво следва - близалка с вкус на ***?
  • #4
    pffff ( преди 6 години )
    Тоя двигател не е ли от Celica още? Егаси напредъка двигател от 99година:) Технология му е майката:)
  • #3
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако се наредя на опашката, и ще свършат пред мен.Пуууууууу.......
  • #2
    Дошовица ( преди 6 години )
    Пълна каша е тоз автомобил...По бърз от спортното купе, двигателя с компресор и голям обем, пък мощност - като за кофичка кисело мляко... И накрая - ограничена серия.Ай стига ве, това не правилния продукт за спортен градски хеч.
  • #1
    Анонимен ( преди 6 години )
    Симпатичен мъник, който ще разревава доста "спортисти". В града ще е, като стрела. Разочароват ме, че няма да е сериен, а ограничена бройка. Другото нещо е защо не направят хот-хеч с хибридна система. Тогава лудницата ще е пълна. Въртящ момент от 0 об/м ще изтрелва мъника, като катапулт. Хем ще бъде бързо, хем икономично.
fallback
Последни