fallback

В Mercedes-Benz не се отказват от V12 двигателите

Компанията ще продължи да произвежда големите мотори

Mercedes-Benz е една от компаниите, които в последните години преминават към използването на мощни битурбо V8 двигатели. Те постепенно изместват големите V12 мотори, чието време изглежда изтича. Въпреки това подразделението Mercedes-AMG ще продължи да произвежда такива агрегати, тъй като се оказва, че интерес към тях има, при това доста сериозен.Пред изданието Thedrive един от членовете на Съвета на директорите на Mercedes-Benz – Ола Калениус, разкри, че съвсем скоро компанията ще предложи нови V12 двигатели, тъй като част от по-богатите клиенти на марката държат техните автомобили да разполагат с такива агрегати.„Съвсем наскоро клиент закупи 35 автомобила от Mercedes-AMG, като всички те бяха оборудвани с V12 двигатели. Първоначално нашите дилъри му предложиха да избере автомобили с V8, но той категорично отказа. И заяви, че се вози само на коли, под чийто капак има най-малко 12 цилиндъра”, обясни Калениус.Освен седаните Mercedes-Benz S-Class, при които V12 е често срещан, тези мотори са поставят още на моделите S-Class Coupe, Cabriolet, SL-Class, както и на G-Class, допълни Калениус. Той обаче не посмя да се ангажира с прогноза още колко време ще продължи интересът към автомобили с големи мотори.Снимки: Mercedes-Benz 

fallback
  • #13
    Дошовица ( преди 6 години )
    Ох, на кака...тези в12 са истински рай за душата
  • #12
    До безмозъчния ( преди 6 години )
    Проява на много лош вкус, всъщност поредно доказателство доколко може да се увредиш от притежаване/каране на рено, е намесването на тази посредствена и мошеническа адвокатска кантора в теми за Мерцедес, особено пък за върховете на автомобилното производство днес.
  • #11
    Анонимен ( преди 6 години )
    дебелината и размера са винаги от значение за истинския мъж а за еврогейовете има електрически вибратори под формата на тесла само не ми ясно бмв 435 мъж ли е или се колебае щом сериозно се замисля да си вземе електричка
  • #10
    thebrainless ( преди 6 години )
    Анонимко, не съм фен на Рено, но да се изцепваш, че Рено е посредствена форма, означава само едно - имаш посредствена обща култура! Рено са дори и във формула 1 от години... Щом снабдяват Мерцедес с двигатели, значи и Мерцедес не са съгласни с теб. Ай чал!
  • #9
    Анонимен ( преди 6 години )
    Стига с тая чалга..
  • #8
    Волвар ( преди 6 години )
    Моите уважения към фирма, която не се поддава на *** моди. Нека радват привържениците си.
  • #7
    БМВ ( преди 6 години )
    Като искаш да икономисваш и да караш много километри, купи си РендеТози, който си купува V12 не го мисли - той кара V12, а ти се оплакваш че не са здрави, без да си съпвал в един.
  • #6
    БМВ ( преди 6 години )
    Никой не купува S65 AMG за да го кара 200 000 километра.
  • #5
    Анонимен ( преди 6 години )
    Царят Магарцедес до Е-клас са Рендета със сменена емблема. Факт!Царе щяха да са, ако си правеха сами колите, а не разни посредствени фирми да им ги правят и разни арабски фондове да са им акционери. Имаха слава, но вече са едно голямо нищо, както останалите немски карикатури, нарекли ги премиум. А тези V12 и V8 нямат нищо общо със старите чугунени двигатели, които бяха вечни. Вече са от алуминии и изкарват 150-200 000 км. и не подлежат на ремонт.
  • #4
    popa ot razgrad ( преди 6 години )
    Мерцедес Бенц V12 се монтират и на Астон Мартин...
fallback
Последни