fallback

Audi A4 и A5 се провалиха на тест за разход на гориво

Компанията спира продажбите на бензиновите версии на двата модела в Европа

Два от моделите на Audi – A4 и A5, както и техните спортни модификации S4 и S5, са се провалили на тестове за получаване на сертификат за разхода на гориво и вероятно ще бъдат спрени временно от продажба, съобщава изданието Motoring.Според информацията, проблемът е в старт-генератора, който се появи при 2,0-литровия бензинов турбомотор на A4 и A5. Представител на Audi е обяснил пред австралийското издание, че тази функция повишава разхода на гориво при тестове по метода NEDC с 0,2-0,3 литра. При използване в стандартни условия на пътя автомобилите запазват заводските си характеристики.Въпреки че детайлът е доста дребен, германските власти са отказали да издадат сертификационни документи за бензиновите версии на двата модела и продажбата им в 27-те страни от ЕС ще трябва да бъдат преустановени, като изключение ще направи единствено Швейцария. Според Motorimg, продажбите могат да бъдат възстановени след 2 месеца.Що се касае до моделите S4 и S5, то при тях проблемът е с 3,0-литровия турбомотор. Там обаче ситуацията е далеч по-проста, като единствено трябва да бъде препрограмирано електронното управление на двигателите и те ще влязат в нормите. Тъй като интересът към тези два модела е доста по-малък от този към A4 и A5, техните продажби няма да бъдат спирани.Снимки: Audi

Тагове: audi a5 audi a4
fallback
  • #10
    до долните ( преди 6 години )
    За ваше съжаление не е Дошо а някой друг. Така че не сочете човека с пръст на базата на предположения.
  • #9
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ущърб се пише, прав си, благодаря. Но пък ти защо си го написал с главна буква? Явно си бил зает да поправяш другите и не са ти останали сили да коментираш статията.
  • #8
    Анонимен ( преди 6 години )
    И какво трябва да значи "Ощърб"???
  • #7
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тва да си купиш кола за 100к и да те е грижа,че харчи 2-3 лева повече отколкото производителят е написал... Не знам къф трябва да си? Генетично копие на патока Скрудж?
  • #6
    Анонимен ( преди 6 години )
    И са кво, как беше "швабите" били си пазили тяхното и никога нищо не били правили в ощърб на техните си марки :)
  • #5
    ДоДошо ( преди 6 години )
    Няма по- голям ужас от това всяка сутрин да се събуждаш и да откриваш,че пак си си Дошо!
  • #4
    Анонимен ( преди 6 години )
    Те за колко неща взимат измислени сертификати и разрешения... Немците през последните 10 години се оср*ха до ушите в корупция и измами.
  • #3
    направо ( преди 6 години )
    направо да млъкнеш и да не ръсиш простотии
  • #2
    Анонимен ( преди 6 години )
    дошо , а с теб какво да правим, за да не се мъчиш ?
  • #1
    Анонимен ( преди 6 години )
    Направо да закриват концерна и да не се мъчат.
fallback
Последни