fallback

Най-бързите коли на „Нюрбургринг” (ВИДЕО)

Битката между серийните суперколи на Зеления ад е свирепа

Двадесет километра, в които нямаш право на грешка. Коварни завои, промени във височините и капризно време – това е великата Северна дъга на „Нюрбургринг”. Да запишеш най-добро време тук е въпрос на престиж, най-вече за производителите на серийни спортни коли. Ето ги и отличниците сред тях. Mercedes-AMG GT R Време: 7:10,92 минути Най-свирепата версия на спортното купе Mercedes-AMG GT с допълнителен индекс R бе представена на Фестивала на скоростта в Гудууд през 2016 г. Под капака е поставен същият 4,0-литров V8 мотор с 2 турбокомпресора, развиващ 462 к.с. при версията GT и 510 к.с. при GT S. За R-катата двигателят е форсиран до 585 кс., а максималнитя въртящ момент е увеличен до 700 Нм. На външен вид Mercedes-AMG R се отличава по решетката на радиатора, фиксираното антикрило, увеличените предни въздухозаборници, различните предна броня и заден дифузьор. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,6 секунди, а максималната скорост е 318 км/ч. Всичко това обаче не помогна на купето да слезе под 7 минути на Северната дъга. На 7 декември 2016 г. Mercedes-AMG GT R записа 7:10,92 минути. Това постижение вероятно ще бъде подобрено от бъдещата суперкола на германците, известна до момента като Project One.

Nissan GT-R Nismo N Attack Време: 7:08,68 минути Дори новият „снаряд” със задно предаване на Mercedes-AMG не успя да достигне до рекордното време от 2013 г., поставено от суперколата Nissan GT-R. На японците имат няколко коза в ръкава си. Най-важните са система за задвижване на четирите колела и допълнителният пакет N Attack, който след това се предлагаше и на серийните GT R срещу доплащане. Този Nissan GT-R Nismo N Attack е оборудван с 3,8-литров V6 с 2 турбокомпресора, форсиран до 592 к.с. Освен по-мощен мотор автомобилът има пренастроена скоростна кутия, титанова изпускателна система, както и ново регулируемо окачване с амортисьори Ohlins. Към това трябва да се добави елементи от карбон по каросерията. Това позволява постигането на време с 11 секунди по-добро от това на стандартния GT-R.

Тагове:
fallback
  • #16
    max ( преди 6 години )
    И да не забравяме, че и ламборгини са италианци. Не произвеждат в Германия и не вземат нищо от фв. Дори е обратното, фолемите двигатели на ауди са от италианците.
  • #15
    пена ( преди 6 години )
    Много ви е стар списъка. В момента на първо място в класацията е NextEV Nio EP9 със време 6:45.90.Ето ви и пълния списък: https://nurburgringlaptimes.com/lap-times-top-100/
  • #14
    Анонимен ( преди 6 години )
    Те и алфа бяха смотани и какви ли не, ама разказаха играта на всички немски кошници и ги направиха сами да си говорят!Няма трошета, няма еМвеТа - всичко под ножа на италианците!Когато решат ги пляскат зловещо, където ги хванат - ФАКТ!
  • #13
    Анонимен ( преди 6 години )
    Те и FXX не са пускали НИКОГА на ринга, ама в предаването на ТОП ГЕАР съсипаха всичко, което се движеше по пътищата по онова време, като резултат нали?Значи съвсем спокойно са можели да го пуснат на ринга и да са най-бързите към онзи момент с тази "пистова" версия.Тъпите ти мозъчни клетки(ако имаш такива) не могат да осъзнаят, че принизяването до порше е нежелателно за Ферари и те действат по друг начин. По начина, по който ги е грижа за клиента, а не за форумния тъпир гледащ 3 цифри...
  • #12
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тоя па ***, отишли са да въртят обиколки. Простати ти тиква блика от глупости.1во фераритата се настройват и тестват на собствената писта на Ферари - ФИОРАНО.2ро умишлено не правят шосейни версии на XX версиите, защото те продават коли на клиенти нормални бизнесмени, а не на пилоти.3то Ферари хич не им пука за порше - те отдавна са ги натикали в г*за на *** и не са им конглокент.И пак ти казвам 599XX има време 6:58 - лаферари на фиорано го би с няколко секунди. ***.
  • #11
    Анонимен ( преди 6 години )
    Много го хвалите тоя Fiat бе..xax
  • #10
    Анонимен ( преди 6 години )
    Порше = vw бате .... Даже за някой модели на порше това е вярно, докато за ферари няма нищо общо с реалността. Тъжно ти е сигурно, но е факт ...
  • #9
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ferrari = Fiat...бате.
  • #8
    Анонимен ( преди 6 години )
    Отделно статиите и слуховете "казват", че времето на laferari XX на тая писта е било 6:35, което е с 22 секунди по-бързо от поршето и абсолютен рекорд. Просто ферари нямат нужда от такива неща, защото всеки знае, че са най-добрите няма какво да се доказват, това е оставено на останалите, които само си мечтаят да се докоснат до съвършенството на италианците.
  • #7
    Анонимен ( преди 6 години )
    Всяко заяждане и/или пряко конкУриране с някоя от марките, като Порше или Ламборгини ще ги сведе просто на по-ниско ниво. Иначе са доказали през годините, че винаги са ги били, където и когато ги хванат, стига да поискат.Фактите говорят сами, а малоумната ви интерпретация е безсмислена.Само да ти припомня, че 599XX дава време 2010 год. 6.58, а лаферари бие рекордите на този авт. на домашните писти на ферари с няколко сек и говориш, че щял да е 9 сек зад времето 6:57 на порше?Смешен лайк!
fallback
Последни