fallback

ФИА разследва катастрофата на Хамънд в Швейцария (ВИДЕО)

Тв водещият се разминал с удар в къща

Световната автомобилна федерация (ФИА) ще разследва катастрофата на тв водещия Ричард Хамънд, при която беше унищожен електрическия супер автомобил Rimac Concept One, а звездата се озова в болницата с контузии. Катастрофата стана в Швейцария по време на снимки за шоуто на Amazon The Grand Tour, което се води от бившите звезди на Top Gear на BBC Джеръми Кларксън, Джеймс Мей и самия Хамънд. Тримата са били част от атракциите за феновете на швейцарското планинско състезание Hemberg Bergrennen, което е първи кръг от националния планински шампионат. Хамънд излетя от трасето, след като е пресякъл финала на трасето, а след падането в дерето и преобръщането през съседен път, електромобилът с мощност над 1000 к.с. се запали и изгоря почти целият. Хамънд беше откаран с хеликоптер с болница в Санкт Гален, където претърпя операция на коляното. Швейцарската моторспорт федерация потвърди, че е получила запитване от ФИА във връзка с инцидента, както и поръчката за пълно разследване на катастрофата. От ФИА са изискали от швейцарците максимално подробни резултати, защото в централата, ръководена от Жан Тод са на мнение, че този инцидент „помрачава имиджа на спорта”.

Тагове: top gear the grand tour
fallback
  • #2
    Wane ( преди 6 години )
    @така еТова, че на някакво клипче, някой показва добър контрол с колата изобщо не означава, че въпросната има добро управление или, че същият човек няма да я размажев друга сиуация. Инерционните сили при толкова високо тегло и бързо шофиране са доста високи и съответно грешките по-непоправими.
  • #1
    Съдия ( преди 6 години )
    Интересно в Швейцария, заради инцидент извън състезание, при това местно, а не под егидата на (***)ФИА, се прави разследване за един леко контузен, а в България за убити по време на състезание и то от национален автомобилен шампионат, нищо не се предприема. По-голямо доказателство, че сме 95 глуха за ФИА и Европа като цяло, няма как да се представи.
fallback
Последни