fallback

Lexus желае утрояването на своите продажби в Европа

Марката, притежавана от японския производител Toyota ще се бори да продава на Стария континент 150 000 автомобила годишно.

От Lexus се виждат като директни конкуренти на BMW, Audi и Mercedes и искат за в бъдеще да убедят своите клиенти с още по-голямо качество. В началото на следващата година японците ще пуснат на пазара своя нов модел: Lexus IS F. Със своя мощен 5,0-литров V8 агрегат и 400 к.с. те ще се опитат да застрашат своята немска конкуренция.Според европейския шеф на Lexus Карл Шлихт, от компанията залагат много на новите хибридни модели, без които те не биха имали много шансове в съревнованието. Що се отнася до развитието на нови, по-екологични технологии и на двигатели с по-малки емисии на вредни газове от Lexus считат, че имат предимство, тъй-като техните производствени разходи в тази област са много по-малки от тези на немските конкуренти. Изказването на Шлихт, че Lexus иска да победи немските автопроизводители в сферата на качеството засега не е ясно дали някога ще се реализира.
Тагове:
fallback
  • #3
    moko ( преди 16 години )
    taka si e yaponskite koli sa po napred ot nemskite i sa po zdrajlivi ot nemskite ako ne se uverqvate vlezte v anusedcar.com iste se uverite za kakvo stava vapros
  • #2
    Driver ( преди 16 години )
    Davam nagrada na tozi koito moje da se pobere bezproblemno na zadnata sedalka na LexusIS...no bez pigmei, molia..;))
  • #1
    МaxXx ( преди 16 години )
    не било ясно дали някога ще се реализира...факт е че Lexus са доста по-напред от германците.въпрос на време :)
fallback
Последни