fallback

Работниците в Tesla се оплакват от условията на труд

В завода във Фриймонт само за 2 години „Бърза помощ” е викана над 100 пъти

Служителите на Tesla Motors се оплакаха от тежките условия на труд в основния завод на американския производител на електромобили във Фриймонт, щата Калифорния. През вестник The Guardian група от 15 работници разкрива, че през последните 2 години в предприятието над 100 пъти са били викани екипи за спешна медицинска помощ. Най-често лекарите е трябвало да реагират на сигнали за припадания, нарушение в дишането и болки в гърдите. Имало е и сериозни трудови злополуки, като някои от пострадалите са станали инвалиди.„Виждал съм хора, които припадат на работните си места. Понякога това става толкова бързо, че никой не успява да реагира. По-лошото е, че в подобни сучаи процесът не спира, останалите си работят, а човекът просто лежи на пода”, обясни един от техниците в завода Джонатан Галеску.От изданието са потърсили за коментар шефа на Tesla Motors – Илон Мъск, който признава, че служителите му вършат доста тежка работа. Според предприемача обаче, компанията се грижи за здравето и благополучието на всичките си работници. Мъск е категоричен, че през миналата година мерките за безопасност са били повишени съществено.Към момента в завода във Фриймонт работят около 10 000 души, като през първите 3 месеца на 2017 г. там са произведени 25 000 автомобила. Тази бройка ще се увеличипрез лятото, когато стартира производството на най-достъпния модел на американската компания – Tesla Model 3.Снимка: Tesla 

Тагове: tesla motors
fallback
  • #8
    Анонимен ( преди 6 години )
    На всяка продадена кола загубите не са 10000, а малко над 4000 долара, има голяма разлика между 10 и 4 хиляди!
  • #7
    Анонимен ( преди 6 години )
    На всяка продадена Тесла модел S, Тесла губи по 10000 долара. Колко ще губят на всяка продадена бройка от модел 3,някой знае ли!?
  • #6
    ТОДОР ЖИВКОВ БКП ( преди 6 години )
    И по-лошо ще става ,а още Тислата не е на печалба. ": В САЩ в птицекланиците отиват на работа с памперси"
  • #5
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да, в Русия нищо не произвеждат, за това метро-влаковете им извозват цяла София.
  • #4
    vlady ( преди 6 години )
    Да сезират архиерея на епархия Западни Щати на Арменска Апостолическа Църква архиепископ Ховнан Дердерян за лошите условия.
  • #3
    Сако и Ванцети ( преди 6 години )
    Същото там,както и при нашите шивачки-робини във византийските цехове.
  • #2
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да разбирам от статията,че от заплащане никой не се оплаква- само условия.Значи са добре.Тук си припадаме и без пари и без условия.
  • #1
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ей, тия гадни капиталисти бе.И в БМВ не е по-добре.Наскоро двама бяха припаднали от пиене.То бива експлоатация ама чак пък толкова!?В Русия си е по-добре.Нищо не произвеждат и няма претоварени от работа.За това и ние трябва да отидем в Евразийския съюз.
fallback
Последни