IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Австрийци ще правят суперкола с 1000 коня в… Крим

Milano Red ще излезе в серия от 100 бройки

Австрийци ще правят суперкола с 1000 коня в… Крим

Австрийската компания Milano automobile GmbH и руските предприемачи от обществената организация „Нова формация” подписаха споразумение за разработката и производството на суперкола. Тя ще се казва Milano Red и ще развива мощност от 1000 к.с.

Австрийци ще правят суперкола с 1000 к.с. в … Крим

Договорът е подписан на 16 май в Симферопол, а разработката ще се осъщестява в Крим, съобщава страницата на „Нова формация” във Facebook. С дизайна и създаването на конструкцията ще се заеме конструкторското бюро „Цел”, а производството ще се осъществява в завода в Австрия.

Проектът е стартирал още през 2014 г., когато дизайнерът Дмитрий Лазарев създава концепцията за подобен автомобил. Той прави компютърни рендери на машината, която носи името Lada Raven. Изображенията са харесани от един от създателите на Milano automobile GmbH – бившият австрийски пилот Маркус Фукс.

Австрийци ще правят суперкола с 1000 к.с. в … Крим

По думите на Фукс, мощността на силовия агрегат на новия автомобил ще бъде около 1000 к.с. Всички машини ще се сглобяват на ръка, като годишният обем на производство няма да превишава 20 бройки. Предвижда се направата на 100 автомобила, като при успех партньорите в проекта планират пускането на още един модел.

На свой ред председателят на „Нова Формация” – Юрий Айрапетян, разкри, че в момента в Австрия се тества готов прототип на Milano Red. Австрийците са обещали да изпратят в Крим два напълно готови автомобила, които да бъдат изпробвани в местни условия.

Австрийци ще правят суперкола с 1000 к.с. в … Крим

Снимки: Milano automobile GmbH
 

Тагове: milano automobile gmbh
0 от 500