fallback

Човекът, който рисува бъдещето на Mercedes (ВИДЕО)

Дизайнът не е демократичен процес, казва Роберт Лесник в интервю за "КОЛЕЛА"

Германският гигант Mercedes-Benz преживява най-добрите времена в историята си и съществена част от заслугата е на ето този човек: Роберт Лесник, шефа на компанията по екстериорния дизайн и дясна ръка на вицепрезидента по дизайна Гордън Вагенер. Роден в малко градче в Словения, Лесник от дете иска да стане автомобилен дизайнер и с изключително упорство успява да си осигури следване в прочутия център в Пфорцхайм. После работи за Volkswagen и Audi, включително като шеф на дизайнерския им център в Калифорния, и за кратко в Кia, преди да се присъедини към Mercedes. "КОЛЕЛА" разговаря с Роберт Лесник по време на автомобилния салон в Женева.

Тагове: mercedes mercedes eq big data
fallback
  • #3
    Анонимен ( преди 6 години )
    Масова марка и премиум са оксиморон.Премиума може да стане масова марка, както е в случая с МБ, но никога масова марка няма шанс да стане премиум.Така, че МБ сами са си решили съдбата да бъдат ширпотреба.
  • #2
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мерцедес си е масова марка, макар и премиум. Затова са длъжни не толкова да следват тенденциите в дизайна, а да ги задават. Ако си бутиков производител с тясна ниша от много платежоспособни клиенти, като за Ролс-Ройс и Бентли, тогава - да, гледаш да се придържаш към традицията на марката и не пипаш радикално дизайна. Но когато Мерцедес изостанаха преди 10-ина години от БМВ и Ауди, точно заради придържане към класическия си дизайн, тръгнаха надолу и Цетче каза: До 2020 г. трябва да сме пак 1.
  • #1
    Анонимен ( преди 6 години )
    На мен лично не ми харесва заоблените форми на новите Мерцедеси, ЛЕД гирляндите на фаровете и чупките на задните стопове. Многа евтино, китайски и женствено изглеждат тези неща. Не е стила на МБ, който трябва да е строг, изискан и излъчващ лукс. Всичките тези неща се размиха в стремежа да се комерсиализират колите на марката и да се превърнат в ширпотреба за масовата публика. Марката МБ според мен трябваше да си остане в света на аристократите, политиците и бизнеса,а не да слиза толкова доло.
fallback
Последни