fallback

BMW счупи рекорда си по продажби

Само за три месеца компанията пласира повече автомобили, отколкото за цяла година през 90-те

Първото тримесечие на 2017 е било най-силното в 101-годишната история на BMW Group, обяви компанията. Продажбите на баварците са се увеличили средно с 5.3% и достигат 587 000 автомобила - повече, отколкото компанията продаде за цяла година през 1994. Само за тримесечие BMW продаде над 20 000 от своите модели с електрическо задвижване - най-добрият показател до момента Ръстът при марката BMW e над 5%, при MINI - над 6%, а в свръхлуксозния сегмент Rolls-Royce отчита 33% увеличение в продажбите, макар междувременно да спря производството на коронния си модел Phantom. Групата отчита ръст във всички региони на света. Основните двигатели на растежа са X-моделите и новата Серия 7, обясни шефът на компанията по продажбите д-р Иън Робъртсън. Тепърва се очаква и допълнителен тласък от появата на пазара на новата Серия 5. „Електрифицираните ни модели също продължават да показват изключително силен растеж с почти 20 000 продадени бройки за първата четвърт, което значи, че сме на път да постигнем целта от 100 000 продажби на електромобили и хибриди тази година", обясни Робъртсън, като напомни, че компанията започна най-голямата си моделна офанзива, с над 40 нови автомобила или версии, планирани за следващите три години. Ако темпото на растеж се запази, нищо чудно BMW за пръв път в историята да надхвърли границата от 2.5 милиона доставени автомобила през 2017. Миналата година компанията пласира 2.37 млн. автомобила и 145 000 мотоциклета. Вижте разговора на "КОЛЕЛА" с Иън Робъртсън на миналогодишния салон в Женева:

Тагове: bmw mini rolls-royce phantom
fallback
  • #9
    bnw435i ( преди 7 години )
    Samo az li karam v tozi forum samo nai-novite sportni i luksozni avtomobilni ikoni???
  • #8
    Бенве на пролет ( преди 7 години )
    Махаш брезентовия *** и си готов!
  • #7
    Анонимен ( преди 7 години )
    Чакай, бе пич. Тука оризарите винаги карат чисто нови коли.При тях в разговора също се споменават 'години', но при тях е от рода 'за 20 год. е ръждясала само половината'
  • #6
    Я ( преди 7 години )
    Я един по един и вие напишете пък какво карате, а не само да фулите като бабички.Новите коли са за хората дето покупката им е една 20 та от приходите за година, или целенасочен оса събирани пари за нея.Останалите са балъци,а най хубавите покупки са на колите до 10 к км..и малко отгоре.Най скъпо излиза наелончето.Кой както иска и според акъла.
  • #5
    druglio ( преди 7 години )
    Хората в белите страни карат нови коли само тук като кажеш "взехси нова колат" те питат " на колко години е?"
  • #4
    Анонимен ( преди 7 години )
    Много бал"ци с летни скъпи коли.
  • #3
    До Да ( преди 7 години )
    В България чупят само рекорди по продажби на резервни части, продажби на нови автомобили няма.
  • #2
    xexe ( преди 7 години )
    Made in Germany! ! !
  • #1
    Да ( преди 7 години )
    Нормално, то в България са само БМВ-та от 90-тe! :D
fallback
Последни