fallback

Ето как се тества Bugatti Chiron за издържливост (ВИДЕО)

Моторът и окачването на хиперколата понасят огромни натоварвания

Сътрудникът на вестник Sunday Times – Джеймс Милс, публикува в Twitter два видеозаписа, на които се вижда на какви натоварвания се подлагат двигателя и окачването на хиперколата Bugatti Chiron по време на тестове.Най-вероятно тези записи са направени в самата компания, където с помощта на специално оборудване се проверява как работят различните агрегати при много тежки условия.

Not seen this before: @Bugatti engine rig simulates a flat-out run of the @nuerburgring, #chiron #hypercars pic.twitter.com/pwu6IpVQKq

— James Mills (@squarejames) March 18, 2017

От думите на Милс става ясно, че стендът симулира  преминаването на Chiron на едно обиколка на пистата „Нюрбургринг”.

Here's how @Bugatti ensured the suspension of the new Chiron is up to the task of managing 1500bhp, @ST_Driving #hypercar #billionaireclub pic.twitter.com/1IEKEDQxu9

— James Mills (@squarejames) March 17, 2017

Хиперколата на Bugatti е оборудвана с турбо W16 двигател с обем 8,0 литра, който е комбиниран със 7-степенна роботизирана скоростна кутия. Моторът развива 1500 к.с. и това позволява на хиперколата да ускори от 0 до 100 км/ч за 2,5 секунди. Достигането на 200 км отнема 6,5 секунди, а на 300 км – 13,6 секунди. Максималната скорост е 420 км/ч. От колата ще бъдат произведени 500 бройки, като половината вече са продадени.

Снимка: Bugatti, Видео: Twitter

 

 

Тагове: bugatti chiron
fallback
  • #2
    Анонимен ( преди 7 години )
    Пак заключихте статия на спонсорите си от съседната статия за хибридния гоуф. Що така бе комедианти?Страх ли ви е нещо,че някой може да каже нещо за недоразумението гоуф в хибриден вариант.Ами че те на видеото си го казват.Разход в хибриден режим над 8/100,цена като за луксозна лимузина с много високо тегло и багажник,като на малолитражка.Това е поредния "хибрид"на ВАГ,който никой няма да го купи.Иначе поредните ви лъжи за разхода са доста плооски.1,7/100 ама какво.Гориво не е значи масло.
  • #1
    Das Auto ! ( преди 7 години )
    Технология от аероновтиката вложена в хипер автомобил - не всеки го може, не всеки може да си го позволи да го направи !Das *** !
fallback
Последни