fallback

Милионер от САЩ показа претендента за короната на "Нюрбургринг"

Купето SCG 003S обещава да премине "Северната дъга" за рекордно време

Компанията Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG), принадлежаща на американския милионер и режисьор Джеймс Гликенхаус представи на автосалона в Женева "гражданска" версия на състезателното купе 003, която се казва 003S. 

Суперколата трябва да подобри рекорда за най-бърза обиколка на пистата "Нюрбургринг" от сериен автомобил . Сегашното най-добро постижение принадлежи на Lamborghini Huracan Performante - 6 минути и 52,01 секунди, но в SCG вярват, че тяхната суперкола ще се справи за 6 минути и 30 секунди.

Самата SCG 003S е оборудвана с 4,4-литров битурбо V8 двигател. Неговата мощност е 800 к.с. и 850 Нм въртящ момент. Моторът се съчетава със 7-степенна секвенциална скоростна кутия. Това позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3 секунди и развиване на скорост от 349 км/. 
В основата на модела лежи карбонов монокок, като благодарение на използването на този материал в каросерията теглото на автомобила не превишава 1360 кг. При скорост от 250 км/ч аеродинамичните елементи генерират притискателна сила, равна на 703 кг. 
Засега не е ясно кога ще стартира продажбата на автомобила и колко ще струва той. С производството на SCG 003S ще се заеме италианската компания Manifattura Automobili Torino.
Снимки: Autonews
 
fallback
  • #3
    д-р.Куртев ( преди 7 години )
    Е,като копирате статии,поне ги копирайте до край-ще струва 1.8 мил.$.,и ще се пускат по 3 бр.на година.Целта му е "24ч.Льо Ман" !!
  • #2
    Анонимен ( преди 7 години )
    "" в SCG вярват, че тяхната суперкола ще се справи за 6 минути и 30 секунди.""Може колата наистина да е забележителна на пистата, ама изявлението е меко казано смехотворно! Едно е да кажеш, предполагаме, че колата ще даде най-добро време на Нюрбург ринг. а тука казват че вярват, тоест са 100% сигурни и дори кокретизират точно време, без да са я пробвали на пистата. Ето това звучи смешно. Иначе готвят продажби. Предлагам им първо да докажат възможностите, вместо да рекламират празни приказки.
  • #1
    Kотоошу ( преди 7 години )
    Че това е моторетка на четири колела.
fallback
Последни