fallback

Toyota продава щаб-квартирата си в Калифорния

Японците очакват да получат над 150 млн. долара за комплекса

Компанията Toyota обяви за продажба щаб-квартирата си в Торънс, щата Калифорния. Както съобщава The Detroit Bureau, цената на целия комплекс от сгради ще превиши сумата от 150 млн. долара. 
Продажбата е свързана с преместването на централата на японския производител за Северна Америка в град Плейно, щата Тексас. В момента сградата там все още се строи, като официалното откриване е планирано за юли 2017 г. 
За намеренията си да построи нова щаб-квартира компанията обяви още през 2014 г., но от съобръжения за сигурност не предложи стария комплекс за продажба. Около 75% от служителите на централата в Калифорния ще бъдат принудени да сменят местожителството си заради промяната. Други над 1000 сътрудници на Toyota ще бъдат преместени в Плейно от офисите в Кентъки и Ню Йорк.
Коплексът в Калифорния заема площ от 185 000 квадратни метра, като в него работят над 3000 служители. Ръководството на Toyota се надява, че ще успее да продаде целия имот на един купувач.
Снимка: Toyota
Тагове: toyota
fallback
  • #4
    Анонимен ( преди 7 години )
    А какво точно разбирате бе ВАГонетко?Ти ако разбираше, нямаше да си фен на селската лъжлива фирма ВАГ.
  • #3
    Анонимен ( преди 7 години )
    Кое точно да му разбираме?
  • #2
    ГОСТ ( преди 7 години )
    До 1 - Не коментирайте неща, които не разбирате.
  • #1
    Анонимен ( преди 7 години )
    И офиса им грозен като и колите им.Иначе разумен ход за местенето - по добре да са там където са и клиентите им - реднеците от квадратните щати.
fallback
Последни