fallback

Цената на Opel: 2 милиарда долара

PSA и GM се надяват да приключат сделката до четвъртък

General Motors и PSA Group преговарят за продажбата на Opel/Vauxhall при цена около 2 милиарда долара, съобщава Bloomberg, позовавайки се на запознати с преговорите. И двете компании разчитат да приключат сделката най-късно до идния четвъртък. Около половината от тази цена ще бъде платена в брой, а остътъкът - под формата на прехвърлени задължения и компенсации за патентни права. Между GM и PSA има принципно съгласие по основните точки, предизвикателството сега е да се намерят начини за съкращаване на разходите, които да удовлетворят синдикатите и правителствата във Франция, Германия и Великобритания - трите главни производствени бази на Peugeot и Opel.  Двете компании имат съответно 184 000 и 34 500 работници. За да успокои надигащата се съпротива срещу сделката, особено от политическите кръгове в Берлин, главният изпълнителен директор на PSA Карлос Таварес е уверил, че смята да запази Opel като германска компания, без да променя сегашната структура на управление. Шефът на PSA Карлос Таварес е обещал да запази Opel като "германска компания" и с досегашната структура на управлениеКолежката му от GM Мери Бера пък е на посещение в Германия, за да се срещне със синдикални лидери. Профсъюзите в Opel отдавна агитират GM да продаде компанията и през 2009 почти бяха уредили подобна сделка с подкрепата на Ангела Меркел, но GM размисли в последния момент.  

fallback
  • #14
    max ( преди 7 години )
    За пореден път се убеждавам, че разбирате от коли, колкото първолак от п..ка. Чул ама никога не е пипал на живо.
  • #13
    Анонимен ( преди 7 години )
    По точно 2600 лв.
  • #12
    Анонимен ( преди 7 години )
    Мощност има, и ресурс има...в известен смисъл...колко за бог да прости :D
  • #11
    Анонимен ( преди 7 години )
    И какво му е лошото на фиатския дизел, че нещо не се сещам ресурс ли няма, мощност ли? Мощен и надежден е дори при скапана потдръжка.
  • #10
    Никола ( преди 7 години )
    Fiat-GM Powertrain се казваше съвместния завод за двигатели, впоследствие когато джоинт-венчъра приключи заводите останаха във Фиат като Fiat Powertrain . Масово двигателите в Опел и досега са от този завод . Преди Опел взимаше дизелите 1.7 от Исузу .
  • #9
    Анонимен ( преди 7 години )
    Нищо съвместно нямат. 100% са на Фиат.
  • #8
    Анонимен ( преди 7 години )
    Opel - Абсолютни *** вив всички класове.Нищо не може да ги оправи.
  • #7
    Анонимен ( преди 7 години )
    2.0 CDTI си е точно съвместна разработка на Опел и Фиат. DMF се сменя не на 100 а на 50 хиляди максимум. Голема пръчка!
  • #6
    Анонимен ( преди 7 години )
    Напротив, колега. Опел точно сега всички дизели на Опел са от Фиат, без изклщчение.
  • #5
    Анонимен ( преди 7 години )
    Колега анонимен, Opel наистина ползваше известно време дизелови двигатели от Fiat.Но от доста години вече не ползва. Инсигния е с двулитров дизел, който си е на GM и е разработен в Рюселсхайм
fallback
Последни