IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автомобилът, който се задържа 24 години в шоурума

От 1993 година канадски дилър на GM се опитва неуспешно да пласира този Cadillac Allante

Автомобилът, който се задържа 24 години в шоурума

Двуместен Cadillac Alante, произведен през 1993 г., е абсолютен рекордьор по престой в шоурум на марката. Вече 24-а година машината стои в един от автосалоните на General Motors в канадската провинция Онтарио, като се правят неуспешни опити да бъде продадена.

Нов Cadillac се продава вече 24 години (и още не е продаден)

В момента цената на чисто новата кола е 59 000 щатски долара, което според изданието Carscoop е прекалено много. Самият модел е произвеждан през периода 1987-1993 г., като от конвейра са слезли малко над 21 000 бройки. Първоначано моделът е оборудван с 4,1-литров V8 мотор със 170 к.с., като по-късно той е заменен от 4,5-литров V8 с 200 к.с. Скоростната кутия е 4-степенен автомат.

Нов Cadillac се продава вече 24 години (и още не е продаден)

Историята на самия автомобил също е доста интересна, тъй като за него е използван „най-дългият конвейр” на света. Каросерията на Alante се прави от италианската компания Pininfarina, след което се изпраща със самолет в Детройт. Там се добавят останалите агрегати и компоненти на роудстъра.

Нов Cadillac се продава вече 24 години (и още не е продаден)

Между другото, един от произведените Cadillac Allante става собственост на новия президент на САЩ Донлад Тръмп. Той получава двуместен кабриолет като подарък от General Motors, след като поръчва на концерна да произведе 50 лимузини Golden Series.

Снимки: Carscoop
 

0 от 500