fallback

Renault подсказва как се прави Alpine A120

Възраждането на френската легенда ще е факт в Женева

За сглобяването на спортния Alpine A120, с който ще бъде съживена легендарната френска марка, ще се използва основно алуминий, потвърди Renault. Компанията публикува снимки от завода си в Диеп, които показва купето на А120 и отделни части от него. Идеята на Renault е А120 да е максимално олекотен, а от компанията обещават максимално високо качество на сглобката и отделните елементи. Alpine A120 ще дебютира в серийната си версия през март в Женева, като е почти сигурно, че колата ще е много близка като дизайн до концепта, който беше показан през февруари миналата година в Монте Карло. Първата производствена серия на А120 ще е от 1955 бройки и ще е посветена на възраждането на Alpine. Първата серия ще е почти изцяло за Европа и други пазари, където се продават коли с ляв волан, а бъдещите клиенти могат да внесат депозит при дилърите на Renault, за да запазят колата си. А120 ще се задвижва от разположен пред задния мост 1,8-литров 4-цилиндров бензинов турбо мотор. Двигателят е дериват на 1,6-литровия бензинов турбо агрегат, който присъства на борда на актуалното Clio RS. Предполага се, че мощността на мотора ще е около 300 конски сили, а конструкторите обещават ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди. Цената на А120 ще е между 55 000 и 60 000 евро, което го позиционира като директен пазарен съперник на Porsche 718 Cayman.

fallback
  • #12
    Анонимен ( преди 7 години )
    щом може да си позволи да си сменява колата с нова нека го прави, а ти като не можеш даже и нов носач да си купиш за "очиларката" ходи обикаляй моргите
  • #11
    Мууу! ( преди 7 години )
    За 2-3 години може да дочакаш и 3-тото ново рено. Нали се чупят и сменят като носни кърпи...
  • #10
    Ммм ( преди 7 години )
    Редакторе, май ти си декапитиран щом пишеш такива глупости. Нека всеки кара това което му харесва и без обиди.А що се отнася до Алпина, то той е бил винаги много красива и желана кола т.е. за малко пари получаваш много спортен автомобил.Не напразно Алпин е първият печелил сегашният ВРЦ шампионат.А рено дали могат да правят коли или не продажбите го доказват.А онзи да си кара Мерцедеса N -та ръка,а аз си чакам вече второто ново Рено.
  • #9
    Редактор ( преди 7 години )
    Вие сте първия с подобно оплакване. Вероятно сте се увредили от каране на Рено и затова имате затруднения при работа с компютър.
  • #8
    Анонимен ( преди 7 години )
    Вие сте много елементарни бе...Това че произвеждат евтини коли и пазара им е такъв не значи ,че не могат да използват качествени материали.НЕ ЗНАМ ДАЛИ НЯКОЙ *** ЧЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ, НО АКО ЧЕТЕ ДА СИ ОПРАВИТЕ КОДА. НИКОГА НЕ ГО ПРИЕМА ОТ ПЪРВИЯ ПЪТ, ТРАБВА ДА СЕ РЕСТАРТИРА СТРАНИЦАТА И Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДРАЗНЕЩО.
  • #7
    Друг анонимен ( преди 7 години )
    И 3-та ръка Мерцедес е в пъти по-добро от най-новото, фабрично строшено рено!
  • #6
    Анонимен ( преди 7 години )
    Точно така. Тези дет купуват втора ръка мерцедес. Те са с парите
  • #5
    Друг анонимен ( преди 7 години )
    Обикновено тия дето купуват рено нямат пари, истински пари.
  • #4
    Анонимен ( преди 7 години )
    като ги имам- ще ги броя, ти като ги нямаш- няма как да ги броишХА ХА ХА ХА ХА
  • #3
    а тва е пълен АБСУРД ( преди 7 години )
    Ама трябва да си много, много изтрещял да броиш 50-60к? за некво си ренде!!
fallback
Последни