fallback

Трима съдии решават дали ще има дело срещу Renault

Не сме нарушавали закона и не сме използвали софтуер за прикриване на емисиите, увери компанията

Френската прокуратура е започнала разследване срещу Renault по подозрения в измама с вредните емисии на някои модели, съобщи агенция Reuters, позовавайки се на източник от офиса на градския прокурор на Париж. От самата компания потвърдиха, че са научили за проверката, макар още да не са официално уведомени. Трима съдии проучват събраните материали от 12 януари насам, за да преценят дали ще бъде повдигнато обвинение. Прокуратурата е получира всички материали от предишното разследване, проведено от службата за защита на потребителите DGCCR.От групата Renault разпространиха официално съобщение по повод информацията, в което се казва, че компанията спазва всички френски и европейски закони, че всички автомобили Renault са и винаги са били хомологирани в съответствие с всички закони; и че автомобили на компанията не са оборудвани със софтуер, който да манипулира резултатите за вредните емисии.Акциите на компанията загубиха 4 на сто от стойността си в петък преди обяд, но до края на борсовата търговия възстановиха половината от този спад.  

Тагове: nissan renault
fallback
  • #7
    Анонимен ( преди 7 години )
    Съдиите не решават нищо по обвиненията , които може да се повдигнат.Това го решава проглокора.Съдиите могат да кажат дали има виновен или не при внесено в съда дело с обвинение, а в случая дори още няма започнало разследване!
  • #6
    Мошеник ( преди 7 години )
    Под 17 градуса ЕГР-а не работи и това не било нарушение!? И има наглостта и безочието да продължава да го твърди!?Позовава се на вратичката, че може да бълваш емисии, за да предпазиш ДВГ-то, но температура от 0 градуса не може да е причина за това!Жалко, че ще покрият случая.
  • #5
    Мосьо Рапунгел ( преди 7 години )
    Сега пак аз ще го отнеса, а меринджей Гомн с 1000000? месечна пенсия ...
  • #4
    До вин ( преди 7 години )
    Те и блока за управление на двигателя не правят ФВ,ама.....
  • #3
    вин ( преди 7 години )
  • #2
    Мууу! ( преди 7 години )
    Добре, че рено ги забраниха за продажба в САЩ още преди 20-30години. Иначе сега със сигурност тюлените от US-NAVY щяха да натоварят целокупното ръководство, начело с супер-хипер меринджея Госн!И директно в Алкатрас - възобновен специално за случая.
  • #1
    Дошо ( преди 7 години )
    От една страна трима съдии ама от друга адвокатската кантора рено, която между другото е от основните перачници на френските пари.Кой според вас ще надвие?Бонус: Кога осъдят СОЦваген в Германия, тогава и рено във Франция.
fallback
Последни