fallback

Руският пазар тръгна нагоре - с 0.6%

Първото покачване от 2 години насам се обяснява най-вече с държавните субсидии

Автомобилният пазар в Русия отчете първия си ръст от две години насам през ноември, макар и със скромните 0.6%, според статистиката на АЕB. Продажбите вървяха неизменно надолу от декември 2014 насам. Все пак е рано за оптимизъм, предупреждават анализаторите на AEB. От началото на годината пазарът се е свил с нови 12%, до общо 1.28 милиона продадени автомобила. А главната причина за ноемврийското леко съживяване е програмата за държавни субсидии. Руският пазар, който цяло десетилетие растеше средно с 10 на сто годишно, е сред първите жертви на икономическата криза в страната, предизвикана от поевтинелия петрол и западните санкции. Новините са добри най-вече за притежаваната от Renault група АвтоВАЗ, чийто продажби през ноември са скочили с 18% заради силното търсене на новите модели Vesta и XRay. При Kia и Hyundai, съответно трети и втори по пазарен дял, ръстът е по-скромен - едва 4%. Продажбите на Renault са се увеличили с 13 на сто. 10-те най-продавани марки в Русия през 2016:1. Лада          238 6662. Hyundai    131 2073. KIA             136 3744. Renault     103 4655. Toyota          84 1516. VW               66 6327.  Nissan       63 5228. ГАЗ               48 2869. Skoda          50 37010.УАЗ             42 939 

Тагове: hyundai kia vesta xray
fallback
  • #13
    doc ( преди 7 години )
    Никой не те спира по пътя към Сибир!
  • #12
    истината ( преди 7 години )
    Евро-атлантическа измама за ***.Какво ви даде америка освен порно и макдоналдс ?Аман от промити мозъци !!В Русия не е Монако,но моля ви бъдете реалисти в България е плачевно.Хората умират от болести,младите бягат,а основното количество останали за нищо не стават.Само омраза и нещастие има в евро-атлантическа България.Това ли искате,аз не.Предпочитам да живея в Русия отколкото в нещото наречено България !
  • #11
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тооо и във Венецуела бензина е ститинки.Умиращите от глад пенсионери всеки ден дават хиляди левове на непознати.А Русия не можем да я стигнем по наркомания и СПИН.То никой не може.В Москва има 256 гeй бара.
  • #10
    ФАЩ ТОДОР ЖИВКОВ ( преди 7 години )
    В Русия раждаемостта изпревари смъртността и това е от 5-6 години, а в БГ кога? За половината руснаци отоплението е безплатно , а тука умират хора от студ и глад!Бензин в РФ - 1 лв , в БГ 2 лева, ама там всичките са на бензин, а тука ни тровят с нафтовите печки, щото сме мн богати!
  • #9
    до лъжата ( преди 7 години )
    Русия се възражда, увеличи минималната заплата от $105 на $117.В затъваща България е $239.В част Евразийския съюз бензина вече е с купони.Икономиката на България расте, на Русия се свива.Вече не само по морето а и в София руснаците са плъзнали като ***.Точка.Сигурно защото у нас е много зле.Две точки.
  • #8
    Анонимен ( преди 7 години )
    Русия въпреки всички, въпреки войната, която води, въпреки санкциите е добре, а българина евроатлантик ще се сцепи от злоба и жлъч. На принципа е:я не сакам да съм добре, а сакам Вуте да е зле.Ние разпродадохме цялата държава и пак сме зле. Дадохме си енергетиката на кой ли не и златото на канадците. Дори в африканските държави дават повече % от добитото злато, а у нас вадят с тонове и нищо не оставят. За толкова време социализъм руски военни не са идвали, а сега си имаме краварски бази...
  • #7
    истината ( преди 7 години )
    Какво ми говориш.Нещата са прости и се виждат.Русия се опитаха да я пречупят и какво стана - нищо !България и нейните евро господари я докараха до прошеска тояга.Виж истината,тя е е очевидна.България умира ,а Русия се възражда.Точка.
  • #6
    ! ( преди 7 години )
    Само за информация на част от пишещите по долу, износът от България на глава от населението е доста по-голям от този на Русия. Така, че кой какво произвежда и какво прави, то се вижда от статистиките.
  • #5
    до ФАЩ ( преди 7 години )
    Това го слушаме от две години.През това време се затвориха сума заводи на западни фирми в Русия.Муахаха В България отдавна имаше обаче братска Русия ни забрани както ни забрани да произвеждаме и самолети.Понастоящем руските прислужници в парламента от 90-та година правят всичко възможно да не стъпва у нас производител на автомобили.Ако не бяха другарите сега Дачия нямаше да я има а щеше да е Булгаррено.
  • #4
    ФАЩ ( преди 7 години )
    Логиката на икономиката на Русия го предричаше. В дългосрочен план евтината рубла, ще се отплати. просто повече ще се произвежда в Русия. Например БМВ в Калининград има вече завод. А в България кога, другари евроатлантици?
fallback
Последни