fallback

Toyota вади изцяло нови мотори и трансмисии

Серията Dynamic Force Engines започва с нов 2.5-литров бензин

Toyota подготвя изцяло нова гама от двигатели - по-леки и по-компактни от сегашните, с по-нисък център на тежестта и по-висок коефициент на полезно действие, съобщава самата компания в комюнике до пресата. Новите агрегати ще са средно с 20% по-икономични и с 10% по-мощни.

Новата гама мотори се казва Dynamic Force Engines, като първият агрегат в нея е 2,5-литрова редова "четворка" (на първата снимка) с директно впръскване на горивото. От компанията твърдят, че този мотор предлага едни от най-добрите показатели в този клас, но засега неговите характеристики не се разкриват. Компанията е разработила също така 8-степенна (на втората снимка) и 10-степенна (на третата снимка) автоматични скоростни кутии Direct Shift. Те също са чувствително по-леки и по-компактни, а хидротрансформаторите са станали по-ефективни. 

Тагове: dynamic force engines
fallback
  • #2
    КуроЛюба ЛапаДухова ( преди 7 години )
    Гответе се ! Гответе се за Цунами ! Цунами от СЕРВИЗНИ АКЦИИ, те наличните не могат да натаманят пък тия новите всичките ще се тестват за сметка на клиента, направо се плаша от идващото ЦУНАМИ !
  • #1
    Анонимен ( преди 7 години )
    "Новите агрегати ще са средно с 20% по-икономични и с 10% по-мощни."-Това истински проценти или са на toyota.
fallback
Последни