fallback

Honda избра нова посока на развитие

Японците се насочват към екологично чистите автомобили

Нова цел пред компанията Honda е в края на следващото десетилетие да продава над 1 млн. хибридни, водородни и електрически автомобили. Това обяви генералният директор на японнския производител Такахиро Хачиго, цитиран от Automotive News.Трябва да се отбележи, че посочените от топ-мениджъра цифри се отнасят само за пазара в САЩ, където Honda играе важна роля. Изявлението на Хачиго изглежда доста смело на фона на продажбите на подобни модели през 2016 г. – едва 2329 екологично чисти автомобила.Шефът на Honda допълни, че в близките години моделната гама на компанията, в това число и на нейната премиум-марка Acura, ще бъде разширен значително. Предстои излизането на голям хибриден седан, а също така и на хибридни версии на Honda Civic и на кросовъра CR-V. В сегмента на водородните атомобили марката ще продължи да развива модела FCV, който ще се появи на пазара до края на годината.Що се касае до електромобила, то в момента японците предлагат само един модел – Honda Fit EV (на снимката). В компанията обаче смятат да наваксат това изоставане и предстои съвсем скоро да бъде постигнато партньорско споразумение с друг голям производител, с когото съвместно ще се произвеждат превозни средства на ток.Снимка: Honda

Тагове:
fallback
  • #11
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това, че има хора с пари в Япония, които искат да карат нещо вносно и нещо премиум както е по цял свят не значи, че същите тези хора с пари разбират от коли-те просто си купуват престиж. Човек, който наистина разбира от коли не би посегнал към тези марки.
  • #10
    Анонимен ( преди 7 години )
    дошоникой не е казал ,че продават повече на техния пазар от техните им тамагочитаима ги в доволни количества и са предпочитани от самите японци - ако могат да си ги позволят !точно и яснокакво подскачаш *** зомбиран !
  • #9
    Дошо до до Дошо ( преди 7 години )
    К'во да пра'им?Караме го!Макар и стар е много по-екологичен от всеки един чисто нов дръгел на СОЦваген.
  • #8
    Анонимен ( преди 7 години )
    предлагам на всички японо -поклонници да се поразходят по улиците на токио безплатно с гугъл стриит вю и да поразгледат колко НЕМСКИ автомобили имапо тях японците безкрайно уважават и ценят европейските коли и ги предпочитат пред технитезащо - питайте тях !същото важи и за Корейците !дано това малко поохлади "страстите" им , но се съмнявам- там е диагнозата на бедния дошовак !
  • #7
    Аглоко Сан ( преди 7 години )
    Дошко ,баба..говорейки за екология..ако случайно не си бил в Япония,яхвай Сивика и *** първо да се запознаеш с порядките там.Не копирай неща които нямат приложение тук щото е смешно.Нещата са много по-сложни от паразитното бръщолевене тук.А за японците не знаеш толкова неща колкото и за автомобилите като гледам.Айде със здраве.
  • #6
    до Дошо ( преди 7 години )
    Да,ама твоя стар Сивик е дизелов двигател на още по-стра Астра! К'во пра'им сега!?
  • #5
    Дошо ( преди 7 години )
    В края на живота си Соичиро Хонда е завещал марката да бъде насочена към екология.Той е казвал, че като собственик на фирмата произвеждаща най-много ДВГ в света осъзнава отговорността си към хората и прородата.За това дори дилърите на марката да са умолявали централата на ХОНДА да бъде направен V8 за Леджънд и Пилот японците са отказали.Г-н Хонда е бил изключителен човек.
  • #4
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    Японците тая посока я избраха още преди 20 години. Немците а тези които ни тровят с канцерогенни технологии все още, но гледам и техните лоени тикви са взели малко по малко да увират вече..
  • #3
    Ама Те ( преди 7 години )
    Ама те и от косачките излязоха,всичко е B&Sвече,лош или добър, а великите им уж косачки и ала бала вече няма.Да не говорим за поддръжка на части пародиине комичен джапан мениджмънт.А колаборацията с електрика им е спасението да получат от небето върт.момент.Нещо което го нямат и до днес горките.На ви леки буталца,чайници по 1.5 9000 оборота и 3 съединителя..Торк от обороти е тъпня и тия го доказаха последните 100 години.
  • #2
    Анонимен ( преди 7 години )
    най еколкогично ще е да спрат да се занимават с това, което не могатда правят косачки и моторчета за лодки, мотопеди за индия и пакистан и толкоздругото не им се получава от години вече
fallback
Последни