fallback

Mercedes разработва бъдещото поколение на Клас-А с Fiat?

Известно е, че Mercedes-Benz търси партньор за разработването на следващите поколения на компактните автомобили от Клас-А и Клас-В.

Досега се считаше, че потенциално най-силният кандидат за сътрудничество е BMW. Най-нови информации обаче сочат друго - Fiat също води разговори с Mercedes. Двете фирми обаче, предполагайки скептичните усмивки и коментари за евентуално подобно сътрудничество, отказват каквито и да е информации за ситуацията. 
Напоследък се чуват отново предположения, че Mercedes може да реши да изостави Клас-А, който е определян като неприсъщ за луксозния производител. Евентуално споразумение с Fiat може и да спаси Клас-А и моделът да остане в по-ниския сегмент на пазара. 
Fiat вече има споразумение с Daimler AG да доставя двигатели за товарни автомобили, но ако се постигне споразумение за Клас-А, това ще бъде първото подобно сътрудничество между двете фирми, съобщава агенция Reuters. Независимо от това дали се водят разговори с Fiat, от Mercedes потвърдиха желанието си за партньорство с други производители в „определени сфери”. Само времето ще покаже какво точно имат предвид.
Тагове:
fallback
  • #4
    Сашо ( преди 16 години )
    за мен едно такова сътрудничество е напълно възможно, все пак в момента ФИАТ инвестистират значителни ресурси в нови разработки и Мерцедес може да се шъзползват най шече от двигателите.
  • #3
    Анонимен ( преди 16 години )
    От Фиат изобщо не са ***...доста добри попадения имат напоследък, но мисля, че с Мерцедес няма какво да правят...просто двете фирми правят съвсем различни коли и философията им е много различна!
  • #2
    Анонимен ( преди 16 години )
    Да бе да дрънки има нужда от градска кола и тя да е Марцедес ...
  • #1
    Анонимен ( преди 16 години )
    Аз по тъпо нещо не бях чел, какво излиза, че Мерцедес сам се дава на *** от Фиат, тва е тъпо!*** така е като неможеш да си позволиш да правиш ниски класове, а произвеждаш скъпо и неконкурентно, търсиш начин и спасение ... Предпочитам оригинални модели на Фиат пред новите ***!
fallback
Последни