fallback

VW Bulli навърши 60

Вече повече от половин век VW микоробусът (VW BUS) е символ на сигурност, пространство и достъпност, с не малко романтика.

На 5-8 октомври повече от 5000 фенове от всички страни на извeстния още като VW Transporter микробус на Волксваген събраха заедно своите возила на интернационална Bulli среща. Събитието в Хановер беше посетено от над 70 000 души в рамките на няколко дни.Имаше и празненство, както подобава на истински рожден ден, фойерверки и разбира се концерт от организаторите. Рок концертът събра над 20 000 фена тази събота.VW Bus производството има дълга история започнала малко след края на Втората Световна Война. Икономиката на Германия се възраждала 1947 година, когато основателят на фирмата, холандецът Бен Пон изважда като от нищото Bulli(гальовнo наричният BUS) и започва производството му в малка фабрика. Следва голяма история пълна с награди, модели и техни модификации.Честит рожден ден Bulli!
Тагове:
fallback
  • #2
    Петрол ( преди 14 години )
    Това е един, от най-красивити бусове, в историята на автомобилостроенето. Ненапразно е мечта, на много хора, пос вета. Страхотен ретроавтомобил - и полезен и красив!
  • #1
    Анонимен ( преди 16 години )
    честито, тря да почерпи хахахахах
fallback
Последни