fallback

Изобретение спаси англичанин от глоба

Англичанинът Филип Тен (Phillip Tann) успя да избегне наложената му глоба за превишена с 12 мили в час скорост, благодарение на собственото си изобретение, което мери скоростта, времето и местоположението на автомобила.

В съда британецът доказал, че инсталирания на пътя радар не мери точно, съобщава TV Sky News. По време на тестване на своето изобретение на една от магистралите в страната, автомобилът на Тен бил засечен от монтиран радар на магистралата и след това той получил квитанция за глоба. Според нея той се движел с превишена скорост от 42 мили в час при ограничение от 30 мили. От своя страна Филип считал, че не е извършил нарушение и оспорил наказанието в съда. Неговото устройство зафиксирало, че когато бил засечен от радара се движел с малко над 29 мили в час. Съдът приел отчетеното от устройството на Филип за вярно и го освободил от задължението да плати глобата. Полицаите обаче настояват, че радарът им е изправен и другите наказани не оспорват неговите показания. От съда обаче считат, че няма оспорване защото другите не са имали устройството на Тен. Изобретението на Тен се нарича Autopoietic System и наподобява черната кутия на самолет. Много ефективно и точно измерва във всеки момент скоростта, разстоянието, което е изминато и времето.
Тагове:
fallback
  • #2
    Анонимен ( преди 16 години )
    Da be to az kato imam tva i b Bylgariq zakvo mi e w syda o6te pi6at na ma6inopisni ma6ini, a sydiite sa totalno negramotni, da ne govorim za korupciata ...
  • #1
    majorsf ( преди 16 години )
    "чернатах кутия на самолет."Ама разбирах сех катох на самолтех:)
fallback
Последни