fallback

Новата платформа на VW дебютира при следващото Polo

Хечбекът ще получи и 1,5-литрови бензинови и дизелови мотори

Следващата генерация на Volkswagen Polo ще стане първият модел, построен на новата платформа на концерна – MQB A0, съобщава изданието Auto Express, което разкрива и подробности за хечбека.Автомобилът ще дебютира през 2107 г., а след него на същото шаси ще бъдат изградени новите поколение на Audi A1, SEAT Ibiza и Skoda Fabia. Благодарение на новата архитектура всички тези модели ще запазят размерите, но разстоянието между двете оси ще се увеличи. Ще порасне съответно и пространството в салона, като това е един от основните козове на инженерите на Volkswagen в борбата срещу новото поколение на Ford Fiesta. Очаква се то да дебютира около 6 месеца преди следващото Polo. За да се справят с конкурента си, германците ще заложат и на по-богато оборудване и нови системи за безопасност, както и на по-качествени материали в интериора.В гамата двигатели на следващото Polo ще бъдат включени 1,0-литров бензинов мотор в три варианта на мощност – 80, 110 и 115 к.с., както и новите 1,5-литрови двигатели на Volkswagen. Те са бензинови и дизелови, като развиват между 90 и 160 к.с. Агрегатите ще бъдат комбинирани с 5-и 6-степенни механични скоростни кутии, както и със 7-степенна DSG-трансмисия.Снимка: Auto Express 

Тагове: vw polo
fallback
  • #6
    бъчваря ( преди 7 години )
    "...като това е един от основните козове на инженерите на Volkswagen в борбата срещу новото поколение на Ford Fiesta"... 8 години така и не я пребориха с по-голям салон и по-качествени материали, едва ли точно сега пък ще я преборят и то по същия начин.
  • #5
    Анонимен ( преди 7 години )
    Пак ще е като сегашното трагично Поло. Много слаб автомобил.
  • #4
    Анонимен ( преди 7 години )
    До кога ще претоплят манджата с тези архаични мотори и грозни ламарини. Кога ще предложат нещо ново? Ей така да им кажа едно евала, че са направили нещо свястно! Май никога! От Голф 2 до сега нищо читаво не са изкарали. И за капак на всичко, доказаха, че са най-големите мошеници.
  • #3
    Пак ( преди 7 години )
    Пак ли дизели!!??!нещо нищо ново!
  • #2
    синоптик ( преди 7 години )
    Дали е от 15 или 20 години, всеки ВАГен си изглежда все еднакво пенсионерски. Снимката си е доста добре и не вярвам модела, който предстои да излезе през 2017-та да изглежда много по-различно. Най-много някой чип да му боднат, за да лъжат с емисиите. Други новости не чакай от ВАГ. И ще започнат едни тестове, едни чудеса, свят да ти се завие. Нали все пак трябва да го изкарат по-по-най спрямо другите. Тея са ясни, като времето навън.
  • #1
    Анонимен ( преди 7 години )
    Автомобилът ще дебютира през 2107 !!!!комедията- големи сте !!!а снимката е от преди 15 години ?значи след 91 години това ще бъде полотодемек ретрото ще е на модаок!
fallback
Последни