fallback

Kia бе обявен за най-надежден производител

Класацията е на американската агенция J.D. Power and Associates

Експертите от американската агенция J.D. Power and Associates съставиха класация на най-надеждите автомобилни марки. Тя се прави за 30-и път, като  е взето под внимание мнението на 80 000 собственици на автомобили, произведени през 2016 г. Те трябва да съобщят основните проблеми, с които са се сблъсквали по време на експлоатацията на своите машини. Степента на надеждност се определя въз основа на броя проблеми, открити при 100 автомобила от всеки модел.За първи път в историята на класацията, която включва общо 33 автомобилни марки, на върха е Kia. Резултатът на корейския производител е 83 повреди при 100 автомобила. Лидери в отделните сегменти са моделите Soul (на снимката) и Sportage. Добре се представят още Rio, Forte и Sorento. На второ място е Porsche с 84 проблема на 100 машини, а на трето Hyundai - 92/100. В първата петица попадат още Toyota - 93/100 и BMW - 94/100.От J.D. Power and Associates допълват, че качеството на автомобилите се е повишило средно с 6% в сравнение с миналата година. Според един от водещите експерти на агенцията - Рене Стефанс, производители правят все по-надеждни превозни средства, тъй като се вслушват в жалбите на своите клиенти и бързо отстраняват появилите се проблеми.Снимки: Kia

Тагове: j.d. power
fallback
  • #12
    Анонимен ( преди 7 години )
    колкото и класации да си купят КИА/хюндай не могат да ме накарат да дам пари за тяхна кола. нова или стара
  • #11
    yaroslav_stanchev ( преди 7 години )
    Абе къде е Хонда бе?А Субару,ами Акюра?Лелеее и тях ги няма в таблицата.Аууууу,извинете,аз съм гледал горната половината на класацията,а те били в долната,та затова не съм ги видял,хехехехехехехехе.
  • #10
    JEEP ( преди 7 години )
    Любимият ми цитат за КИА е от ФВ форума - "Само духовно мъртъв човек би карал КИА".. :)
  • #9
    Анонимен ( преди 7 години )
    Класацията е пример за тъпоумие.Чикията е доказано надеждна само при желание да Не забременеете!
  • #8
    Щирлиц ( преди 7 години )
    VW е чак на...14място?Ужас някакъв..Дошооо,радваш ли се?
  • #7
    Някой знае ли ( преди 7 години )
    Кой победи тази година на Льо Ман?
  • #6
    Американ ( преди 7 години )
    Корея тихо-мълком си подобри качеството и вече 15 години Хюндай бие конглокенцията, а ето сега и КИА. А скъпч
  • #5
    До Дошко ( преди 7 години )
    Доше,а бе и според х'американците Ауди е по-надеждно от Хонда,Мазда, Субару,Митсубиши,Аkuра и Сцион! Но неоспоримо най-големите *** са дериватите на ФСА,особено Фиат.
  • #4
    none ( преди 7 години )
    Добре е да се отчита и вида на проблемите, не само броя им. Вие ми перката на парното е 1 бр. проблем и двигателя ми гори масло също е 1 бр. проблем, но аз лично предпочитам първият проблем ;))). Ако вида на проблемите също се отчита с различна тежест в класацията то е почти сигурно че Киа ще изпаднат от първото място както и американските марки в началото на класацията ;))).
  • #3
    Анонимен ( преди 7 години )
    еее добре си е Хонда ако не вярваш питай Дошо
fallback
Последни