fallback

Първият нов NSX излезе от завода

За колата бяха платени 1,2 млн. долара (Видео)

Новото поколение на суперколата Honda NSX бе представено в сериен вид преди повече от година, но едва тази седмица първият завършен екземпляр слезе от поточната линия на завода в Охайо, САЩ. Автомобилът е решен в перлено червен цвят, като бе закупен за внушителната сума от 1,2 млн. долара. Моделът с номер на шаси #001 е с марка Acura, тъй като е предназначен за пазара на САЩ. Той бе закупен на търг на Barrett-Jackson преди няколко месеца, а сега бе официално доставен на собственика си Рик Хендрик, ръководител на отбор в NASCAR и бивш състезател в тези серии. Официалната цена на Acura NSX в САЩ е около 150 000 долара, или близо 8 пъти под платената от Хендрик сума. Причината е, че първият и последният произведен екземпляр на подобни автомобили са най-ценни за колекционерите, което се отразява и на цената им. Първият екземпляр е оборудван с допълнителни екстри, сред които изработени от карбон покрив, спойлер и капак на двигателя. Налични са също така ексклузивни джанти, уникално обзаведен интериор и карбон-керамична спирачна система. Задвижването е поверено на стандартния хибриден двигател. В неговата основа е специално разработен 3,5-литров туин-турбо V6 бензинов агрегат с 507 к.с. и 550 Нм. Той работи с 9-степенната автоматична скоростна кутия с два съединителя, като е подпомаган от електромотор с мощност 47 к.с. Силовият агрегат разполага с още два електромотора, които са разположени между предните колела. Те се захранват от комплект литиево-йонни батерии. Така в крайна сметка хибридната система със задвижване 4х4 - Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive, разполага с общо 580 к.с. и 644 Нм. Всичко това позволява на колата, чието общо тегло е 1725 кг., да ускорява от 0 до 100 км/ч за около 3 секунди. Максималната скорост на автомобила е 307 км/ч.

Тагове: honda nsx acura nsx
fallback
  • #6
    Анонимен ( преди 7 години )
    Грешиш, там са предимно голф фенове
  • #5
    Анонимен ( преди 7 години )
    за косачка да броиш такива пари си е тежка диагноза !
  • #4
    Кодошо ( преди 7 години )
    А да е хайрлия! Тази година една, догодина още една! Ха ха ха!
  • #3
    Анонимен ( преди 7 години )
    Предвид че абсолютно всичко минава през компютър и няма директна връзка между шофьор и път това ще е просто много реалистичен компютърен симулатор. Не виждам как ще е шофьорски автомобил
  • #2
    Анонимен ( преди 7 години )
    Сигурно ще е супер колата но с тази цена си остава бутиков автомобил, вместо да бъде спортен достъпен автомобил като предшествениците си. Масторлъка е да направиш хем бърз автомобил хем достъпен като GTR и M3/M4.
  • #1
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това японско чудо на техниката създадено от европейци в Америка най-после излезе след 9 години чакане с 1 екземпляр (при начален план 2010) До края на годината може още някоя да сглобят.
fallback
Последни