fallback

Заплахите на Porsche изобщо не стреснаха китайците

Компанията Zotye пуска на пазара двойника на Macan

Китайската компания Zotye обяви пускането на местния пазар на нов кросовър с името SR9, който на външен вид прилича изцяло на Porsche Macan. Това съобщава изданието Carscoop.Очакванията са моделът официално да бъде представен на автосалона в Пекин през април тази година, а стартът на продажбите ще бъде през август. В китайската компанията изобщо не са се притеснили от заканите от Porsche, откъдето обявиха, че ще заведат иск заради наглото копиране на техния модел.На външен вид Zotye SR9 е почти идентичен с Macan. Разликите са единствено във формата на решетката на радиатора, както и на долната част на предната броня. В интериора китайците също не са проявили въображение и са прекопирали салона на оригинала.Според слуховете китайският кросовър ще се предлага с 1,5-литров бензинов турбо мотор, чиято мощност е 162 к.с. Двигателят ще може да се комбинира както с 5-степенна механична скоростна кутия, така и с автомат със същия брой предавки.Амбициите на китайците, свързани с новия кросовър, не спират дотук. В Zoyte в момента разработват и хибридна версия на модела, която ще трябва да се появи на пазара през 2017 г.Снимки: Chinacarauto.com

Тагове: porsche macan zoyte sr9
fallback
  • #5
    зимбабве ( преди 8 години )
    ами то и без това доста чарколяк от порше се прави в китай , що да не пускат и цели поршета вече :)
  • #4
    анонимен ( преди 8 години )
    отдавна има копие на БМВ Х5. Дори бъбреците отпред се продават отделно, ако искаш да заприлича изцяло на Х5
  • #3
    Коментар5 ( преди 8 години )
    Това изречение много ме разсмя: " В интериора китайците също не са проявили въображение и са прекопирали салона на оригинала."
  • #2
    :) ( преди 8 години )
    И с какво Порше ще уплашат китайска фирма продаваща на собствения си пазар ? Те си знаят че държавата е на тяхна страна и изобщо не им пука.
  • #1
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ами с тея скъпи цени на порше, направо са се оляли, пък на хората явно им харесва как изглежда и така...
fallback
Последни