fallback

Lexus и BMW правят конкурент на Audi R8

Моделът с 1000 к.с. ще струва над 200 000 евро

Lexus и BMW са подписали ново споразумение, което предвижда създаването на върхова суперкола, чиято цена на пазара ще бъде около 217 000 евро, съобщава Buisness Insaider.Според информацията новият модел ще бъде оборудван със същия 3,7-литров V8 двигател, който се поставя на състезателната Toyota TS040. Инженерите, работещи върху автомобила, смятат, че ще могат да измъкнат около 1000 к.с. от хибридния силов агрегат, с който ще бъде оборудвана машината. Около 800 к.с. ще бъдат генерирани от бензиновия двигател на TS040, а за останалите ще отговарят електромотори.Пътническата клетка на бъдещата суперкола, която е готвена за наследник на спрения вече LFA (на снимката), ще бъде изградена от алуминий и въглеродни нишки. Моделът ще бъде пуснат в ограничена серия, като негов основен конкурент на пазара ще бъде Audi R8. Засега всички подробности около дизайна и техническите характеристики се държат в тайна.Не е изключено да се появят и два нови автомобила. Този на Lexus да се предлага с хибридно задвижване и система за задвижване на четирите колела. А този на BMW да получи 6-цилиндров би-турбо двигател, разработен от подразделение M-Performance, пише изданието. Снимка: Lexus

Тагове: lexus lfa
fallback
  • #11
    Кое ето ? ( преди 8 години )
    Подозирам че си убил някой. Питам те откъде си взел оръжие. Трябва ли според теб да влезеш в затвора ако те осъдя със това изречение от горе за доказателство ? Защото за тойота каза същото... Заподозряни по света мнооогоо ама това не значи, че са виновни. Ама някой трябва да чете и мисли повечко, за да знае.
  • #10
    doc ( преди 8 години )
    Не виждам кой знае какъв принос на BMW
  • #9
    Анонимен ( преди 8 години )
    Tova e istinata:https://***.youtube.com/watch?v=M-fvOQ_H7fk
  • #8
    ак47 ( преди 8 години )
    От там от където са стингърите
  • #7
    primorack ( преди 8 години )
    Който има нещо против Lexus го предизвиквам да влезе в YouTube и да напише Lexus lfa exhaust. Ако след чутото не го заобичате тоя лексус здраве да е :)
  • #6
    А може би не ( преди 8 години )
    Кой ти каза, че продават коли на терористи бе тъпек?Я дай доказателство.
  • #5
    2die4 ( преди 8 години )
    Влах неграмотен, обясни какво означава "конглокират", защото в българския език такава дума няма.
  • #4
    До бавареца ( преди 8 години )
    Може да са 1000 котешки сили, не конски.
  • #3
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    Информационна агенция "една партенка замириса".. БМВ и Лексус ще разработват хипер-хибрид с карбоново шаси за да конглокират Алди R8??? Ха-ха, е, все пак можеха да напишат че ще конглокират баничарката ТТ..
  • #2
    Анонимен ( преди 8 години )
    то р8 отдавна преборено, хахах
fallback
Последни