fallback

C-Cactus – нова концепция на Citroen

Citroen ще покаже във Франкфурт две нови концепции. Automedia.bg вече писа за С5 Airscape. Втората концепция се нарича C-Cactus.

Главната идея при създаването на C-Cactus е да се предложи една ниско бюджетна кола, като се използват нови технологии за снижаване на разходите при производство. При C-Cactus например предната броня и предната част на автомобила са едно цяло. Целият интериор е направен само от 200 части, това е по–малко от половината в сравнение с един конвенционален автомобил. Друга силна характеристика на C-Cactus е опазването на окалната среда. Цялата каросерия е създадена от материали годни за рециклиране. Двигателят е супер ефективен дизелов хибрид. Средният разход на гориво е 3.4 литра на 100 км, а емисиите на СО2 са невероятните 78 г/км. Дължината на автомобила е 4.2 метра, а теглото на C-Cactus е 1306 кг. В същото време автомобилът предлага луксозно оборудване, вкл. климатик, висококачествена аудио система, панорамен прозрачен покрив, джанти с размер 21 цола, комфортни седалки, голям обем на купето и редица други.
Тагове:
fallback
  • #7
    aannaa ( преди 16 години )
    kolko struva???????????????????
  • #6
    Опитмист веселяк ( преди 16 години )
    Колата е много симпатична, но в никакъв случай не мога я нарека евтина - като клас ми се струва между С2 и С3, а цената й щяла да бъде като на С4 (entry level). Това я прави по-скоро "гъзария", отколкото масова малка кола.... с все по-покачващите се разходи п поддръжка на автомобил в световен мащаб, мисля че е време производителите да пуснат евтини серии - това така или иначе няма а откаже досегашнит купувачи от досегашните им предпочитания, но може да отвори нови пазари.
  • #5
    Asen ( преди 17 години )
    Dizainera trqbva da e golqm fen na Duglas Adams za da napravi takuv avtomobil.
  • #4
    gogo_ ( преди 17 години )
    kolata po svoemw e simpatichna,a i spored men e vreme golemite kompanii da zapochnat proizvodstvo na evtini modeli
  • #3
    Анонимен ( преди 17 години )
    тва е като кънка на слон
  • #2
    PureEvil ( преди 17 години )
    Пълен ужас. Да забранят на дизайнера на колата да се занимава с това.
  • #1
    Василена ( преди 17 години )
    Много симпатична кола и като визия, и като функционалности. Какво повече му трябва на човек?Ако имам възможност някой ден ще си купя едно такова кактусче : )))
fallback
Последни