fallback

Mercedes-Benz направи електромобил с пробег 500 км.

Моделът е изграден на базата на кросовъра GLE

Германската компания Mercedes-Benz е готова с нов концептуален модел, задвижван на електричество. Това съобщи шефът на научно-изследователския отдел на марката Томас Вебер пред Auto Motor und Sport. Хибридът GLE. Снимка: Mercedes-BenzТоп мениджърът разкри, че премиерата на машината ще се състои в най-близко време, както и че с едно зареждане тя ще може да изминава около 500 км. Вебер не пожела да даде други подробности, но според неофициална информация в основата на модела е кросовърът Mercedes-Benz GLE.Новият модел на производителя от Щутгарт ще трябва да се конкурира на пазара с Audi Q6, което ще бъде представено на предстоящия автосалон във Франкфурт, както и с Tesla Model X. Американският електромобил е вече готов и продажбите му ще стартират в началото на 2016 г.Настоящото поколение на Mercedes-Benz GLE бе представено в началото на годината, като освен с бензинови и дизелови мотори се предлага и с хибриден агрегат. В него влизат 3,0-литров V6 с мощност 333 к.с. и електромотор със 116 к.с. Разходът на хибрида е 3,3 л/100 км, като само на електричество той може да измине 30 км.

Тагове: mercedes-benz gle
fallback
  • #11
    Xexe ( преди 8 години )
    E kvi texnologii shte vzemat ot oniq to bateriite im sa panasonic.Xaxaxa
  • #10
    RRE S3 ( преди 8 години )
    Te mai mercedes4e i ot tesla tegliat tehnologii za el.koli,ina4e za6to imat dial v kompaniata? Ako sa te samo dizeli ot dacia 6te prodavat v kolite si za tolkova im e akyla.
  • #9
    до долния ( преди 8 години )
    ти да не караш рено, че си толкова увреден в мисленето?
  • #8
    Хехе ( преди 8 години )
    Естествено че ще дават технологии жълтурите нали са собственост на Рено.Това е макса за ел кола 500км и то при перфектни условия и каране като бабичка.Мерцедес с един модел размазаха многогодишните напъни на тесла да направят нещо повече от ***.
  • #7
    Анонимен ( преди 8 години )
    Настоящото поколение на Mercedes-Benz GLE бе представено в началото на годината, като освен с бензинови и дизелови мотори се предлага и с хибриден агрегат. В него влизат 3,0-литров V6 с мощност 333 к.с. и електромотор със 116 к.с. Разходът на хибрида е 3,3 л/100 км, като само на електричество той може да измине 30 км.---------Значи има и хибрид.
  • #6
    Анонимен ( преди 8 години )
    Електричките на Рено и Мерцедес са от Нисан.Нисан им дава технологиите, а те им плащат с някой ДВГ.Нещо подобно, като между Тойота и БМВ.
  • #5
    Анонимен ( преди 8 години )
    Това не е хибрид!
  • #4
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хибридните технологии мерцедес ги взимат от ГМ.
  • #3
    Стефан ( преди 8 години )
    Ако кувейтски фонд притежава част от МБ как ще продават не-петролни коли!
  • #2
    МБ ( преди 8 години )
    Това не са ВАГ!
fallback
Последни