fallback

Dodge се отказва от екстремните си модели

Модификациите SRT Hellcat ще бъдат спрени до няколко години

Следващото поколение на седана Dodge Charger и на купето Challenger няма да се предлагат в модификации SRT Hellcat, съобщава изданието Automotive News.В момента двата модела са оборудвани с V8 атмосферен двигател със 707 к.с., за който се очаква да оцелее до 2019 г. Същото се отнася и за друг мотор – 6,4-литровия V8 HEMI, достъпен за още няколко модела на Chrysler.Причината за отказа от модификациите SRT Hellcat са непрекъснато увеличаващите се екологични изисквания. Това ще принуди Dodge, а и други компании да преминат съм 4- и 6-цилиндрови мотори с две турбини. Новите двигатели вече се разработват и трябва да бъдат готови за следващите поколения на моделите. Очаква се те да станат част от бъдещите хибридни агрегати, които ще се поставят на най-мощните модификации на Charger и Challenger.Снимка: Dodge

fallback
  • #5
    бай уй ( преди 8 години )
    Глупости на търкалета...Няма да предлагат големи мотори, сигурно затова поръчки се приемат чак за средата на 2016 ...
  • #4
    Анонимен ( преди 8 години )
    Най-големия замърсител с CO2 са самолетите - там трябва да се вкарват норми, а при колите трябва да се вкарват норми за дизелите главно - те са основните замърсители на градовете и основната причина за бума на ракови заболявания и остри астматични заболявания. Трябва да задължат използването на ДПФ и да се ограничат количеството финни прахови частици до определена граница - или просто да се забранят дизели в градовете, както ще правят в Париж и Лондон.
  • #3
    KKK ( преди 8 години )
    Гледам, току виж спасили света с тея малки двигателчета :D Доста лицемерна работа е тоя даунсайзинг
  • #2
    R ( преди 8 години )
    хахахха американските мъсъли останаха без мускили :)
  • #1
    Аз ( преди 8 години )
    "..V8 атмосферен двигател със 707 к.с." - глупости на търкалета - преди да пишете погледнете какъв огромен компресор са му сложили на този двигател! Интересно е и от къде дърпа въздух - от там където е по принцип левия вътрешен фар - доста интересно е направено.
fallback
Последни