fallback

Hennessey продава най-бързата кола в света

Цената на Venom GT ще бъде разкрита само на сериозните клиенти

Американската компания Hennessey обяви, че ще продаде единствения екземпляр на суперколата Venom GT, която през 2013 г. постави световен рекорд за ускорение от 0 до 300 км/ч. Купето записа време от 13,63 секунди и бе записано в Книгата на рекордите Гинес, съобщава порталът DuPont Regisrty.Освен това през февруари 2014 г. същият този автомобил постави и рекорд за скорост сред серийните машини. На полосата на Космическия център „Кенеди” в Кейп Канаверал този Venom GT успя да развие 435,3 км/ч. Това е с почти 4 км повече от световния рекорд на Bugatti Veyron Super Sport, фиксиран през 2010 г.Постижението обаче не бе записано в Книгата на рекордите Гинес, тъй като по правилник то трябва да бъде записано в двете посоки на пистата и след това наблюдателите да фиксират средната скорост. Ръководството на Космическия център обаче забрани на колата на Hennessey да премине и в обратна посока по полосата за излитане.Самият автомобил е изграден на модифицираното шаси Lotus Elise, като е оборудван със 7,0-литров туин-турбо V8 двигател с мощност 1244 к.с. От автомобила са произведени едва 29 бройки, като цените им стартират от 1,2 млн. щатски долара.Засега от компанията държат в тайна цената на световния рекордьор. Официално бе съобщено, че тя ще бъде разкрита единствено при запитване от страна на сериозни клиенти.Снимка: Hennessey

Тагове: hennessey venom gt
fallback
  • #13
    Анонимен ( преди 8 години )
    Колата изглежда супер, но ме я рекламират по много *** начин - разбирай поредния убиец на Вейрона. Факт е, че автомобил проектиран пореди 15 години и начало на производството преди 10 все още не е надминат като бързина а най близките му конглокенти са много далече от другите му качества като лукс и т.н.VAG и Bugatti имаха смелостта да създадат "Автомобила мечта" без да мислят за разходи и печалба.
  • #12
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да - именно това е една от причините за изискването да се мери в двете посоки
  • #11
    Анонимен ( преди 8 години )
    Нали ви е ясно защо не е признат рекорда - защото е имало попътен вятър в едната посока който е позволил да се развие тази скорост - достатъчно е да е повей от порядъка на 5-7 възла и това ще намали въздушното съпротивление равносилно на 10-12 км/ч при скорости около 430.Не са им разрешили в обратната посока защото не са поискали а не са поискали защото е нямало да поставят рекорд.
  • #10
    до Анонимен ( преди 8 години )
    Кавал си ти бе ***! Човекът си е казал мнението, няма нужда да я карал, чул е какво говорят за колата и си казва мнението, кво му се нахвърляш, Даева и селяните дръгливи даева!
  • #9
    Анонимен ( преди 8 години )
    Айде леко да не е само една - 30 има закрити и 5 кабриолета. Конкретно тази е колата с която е поставен и непризнат рекорда
  • #8
    Анонимен ( преди 8 години )
    Това ако ставаше за конглокент на Вейрон, нямаше да излезе само в една бройка и нямаше да топли гаража 2 години.
  • #7
    Анонимен ( преди 8 години )
    тази кола НЕ Е конглокент на ВейронВярно е. Такъв хипопотам, като Вейрон никой не може да направи и никой не може да го конКУРира по грозота.
  • #6
    Анонимен ( преди 8 години )
    "Ръководството на Космическия център обаче забрани на колата на Hennessey да премине и в обратна посока "!!!Да бе! Получили са разрешение да карат само в едната посока, вероятно след всеки опит, са я връщали с хеликоптер обратно на старта ха ха. Големи измишльотини.
  • #5
    до: брат Динев ( преди 8 години )
    Добре де разбрахме за братя Диневи. Кажи сега кога е кара и къде? Абе ти да не си един от братята Диневи? Явно си щом знаеш как друса и колко е неудобна и сега пишеш от яхтата заобиколен от 10 мацки, нали! Ей, познахте бе Динев! :)))
  • #4
    ико ( преди 8 години )
    Братя Диневи си купиха такава преди 4 години.Всеки може да я види паркирана на Марина Диневи.Червена е и с английски номера.
fallback
Последни