fallback

АвтоВАЗ засилва кооперацията със западни фирми

Стана ясно, че руската АвтоВАЗ води преговори с един от големите европейски производители, чието име все още не се съобщава, за закупуване на компактна платформа от клас В.

Европейската платформа ще бъде използвана от руската фирма за нейните нови модели в този клас, се казва в официално съобщение на Волжския автозавод. Руската фирма ще започне производство на нови модели на европейската платформа от 2010 г. Засега  АвтоВАЗ произвежда само един модел в този клас - Lada Kalina. По-рано стана известно, че във ВАЗ ще се произвежда компактен автомобил от клас В на една от платформите на Fiat, а също и че ще бъдат използвани двигатели от италианската фирма за някои от моделите на ВАЗ. Както е известно през май АвтоВАЗ и канадската Magna подписаха споразумение за съвместна разработка и производство на нови модели от клас С. Очаква се първият модел произведен на платформа С да се появи към края на 2009 г., а цената му да не надвишава 12 000 долара.
Тагове:
fallback
  • #1
    Анонимен ( преди 17 години )
    на времето имаше книжка за доктор ох боли, соц. отговора на доктор дулитъл, та там имаше едно животно бутни-дръпни, глава на крокодил, шия на жираф, тяло на магаре и т.н., та и тая работа на това ми прилича
fallback
Последни