fallback

Subaru отзова 72 000 коли заради системата EyeSight

Проблемът е в отказа на аварийната спирачка на автомобилите

Японският производител Subaru отзовава повече от 72 000 леки коли и всъдеходи, оборудвани с компрекса от системи за подпомагане на водача EyeSight. Причината е отказването на аварийната спирачка на автомобилите.От Националната администрация за безопасност на движението на САЩ (NHTSA) съобщиха, че сервизната акция ще засегне автомобили, моделни години 2015 и 2016. Това са Subaru Outback, произведени през периода 24 февруари 2014 – 16 април 2015, XV Crosstreck (16 октомври 2014 – 15 април 2015), WRX (след 23 март 2015) и Legacy (10 март 2014 – 16 април 2015).По време на тестовете, проведени от NHTSA, се е оказало, че стоповете на автомобилите не действат при включване на аварийната спирачка, която е част от комплекса EyeSight. Освен това системата за автоматично спиране при появана препятствие на пътя също отказва. Засега няма нито един случай с пострадал заради неизправноститe, но системите трябва да бъдат препрограмирани.Самата EyeSight се появи на моделите на Subaru още в началото на десетилението, а през 2014 г. в автомобилите на марката бе поставено нейното второ поколение. Тя действа с помощта на камери, изображенията от които се използват от няколко системи за безопасност – адаптивен круиз-контрол, система за предупреждение при напускане на лентата и система за аварийно спирани в случай на опасност от сблъсък.Снимки: Subaru

Тагове: subaru eyesight
fallback
  • #16
    Анонимен ( преди 8 години )
    Защо ни занимават с тези ментета?!
  • #15
    Анонимен ( преди 8 години )
    За телевизори пише някакъв долу... да ти имам компетенцията, момко! Ама не - ще ти дам от твоята логика. Глей 'са! Едно време в Германия нямаше толкова турци... сега като има немските автопроизводители са светлинни години назад. Браво.
  • #14
    Анонимен ( преди 8 години )
    "Сега ще вземат някой немска кола, ще я разглобят, ще видят как са го направили хората и ще го прекопират в Маздата."Да, ще разглобят един "високотехнологичен" германски канцерогенник, за да им послужи за основа на слдващия хибрид или автомобил с водородна горивна клетка. Все пак германците са водещи в тези технологии от бъдещето, е, на прототипи, картинки и проекти за сега само, но важно е феновете им да ги вземат на сериозно, все едно са истински! :)
  • #13
    Анонимен ( преди 8 години )
    Японците правеха хубави телевизори, когато Сони произвеждаше още в Япония!Сега корейците са на светлинни години пред японците и при технологиите, и при автомобилите!
  • #12
    11795 ( преди 8 години )
    Японско качество :D :D :D
  • #11
    Анонимен ( преди 8 години )
    Сега ще вземат някой немска кола, ще я разглобят, ще видят как са го направили хората и ще го прекопират в Маздата.
  • #10
    До Дърваруфен ( преди 8 години )
    "Уфф олекна ми! Аз па си помислих, че ги отзовават щото брадвето в завода е дало фира!"Не, брадвето са го дали за неограничено време на германците да дялат немски каски! :)
  • #9
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тия Японци и нас взеха да ни правят на камикадзета, аман от коли убийци
  • #8
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ами... третокласни ***. Нищо повече.
  • #7
    .!. ( преди 8 години )
    Японски к-е-н-е-ф-и а бе тия дръпнатите какво ли освен да крадат технологии са направили жалки оризарчета.
fallback
Последни