fallback

Honda пусна на пазара „напомпан” ван

Моделът Jade RS разчита на турбомотор със 150 к.с.

Honda представи спортен вариант на компактния ван Jade, който е получил добавка RS към името си. Продажбите на модела стартират в Япония на 28 май.Компактният ван Jade RS е построен на платформата с предно предаване, използвана за Civic. Моделът е оборудван с 1,5-литров бензинов турбомотор от семейството EarthDreams, развиващ 150 к.с. и 203 Нм въртящ момент. Двигателят работи в комбинация с вариаторна трансмисия, разполагаща със 7 „виртуални” предавки, като средният разход, обявен от Honda, е 5,5 л/100 км.От стандартния Jade с 6 места „напомпаната” модификация се отличава по новата решетка на радиатора с надпис RS, специалните 17-цолови джанти и различния интериор. При модификацията RS твърдостта на предното окачване е увеличена с 15%, а на задното – с 20%.Моделът Honda Jade се появи за първи път на пазара в Китай през 2013 г., където се предлага с 1,8-литров бензинов мотор със 141 к.с. От началото на тази година компактният ван се предлага в Япония в хибридна версия. В основата на нейния агрегат е 1,5-литров атмосферен бензинов двигател със 131 к.с.Цената на Honda Jade RS за Япония е 2,53 млн. йени (21 000 щатски долара).Снимки: Honda 

Тагове: honda jade
fallback
  • #29
    Анонимен ( преди 8 години )
    С тази разлика,че Хонда станах доста години свтовен шампион и още се води Мак-Хонда най-добрия отбор във Ф1 за всички времена,а БМВ хапна дървото и никой не ги помни вече.Факт.Ако не знаеш БМВ е джудже пред гиганта Хонда.
  • #28
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да обобщим - Аутомедиа пуска статия с провокативно заглавие, в която става дума за семеен ван на Хонда за японския пазар:1. Веднага се започват тъпотии и първокласен БГ хейт;2. Включват се и дежурните лъжи и откровени измислици (двигатели от Форд и Фиат при Хонда НЯМА) 3. Накрая цялото нещо избива в спорове относно двигатели от Формула 1 с по 1500 к.с и разни БМВ-та.Мразя да го казвам, но е толкова типична българска картинка, че чак дрънка.
  • #27
    Нев ( преди 8 години )
    http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M12Пак от статията която си дал, БМВ са постигнали около 1400 к.с ама с 2-литровия си двигател, а не с 1.5 R4, както ти твърдиш, с обикновенни блокове от 5-та серия (Поне М5 да беше написал! ) :)).Или не четеш внимателно, или английският език не ти се отдава много...
  • #26
    Анонимен ( преди 8 години )
    "... БМВ вадеха от 1.5 R4 1400 кс. Пак въф Ф1. И ползваха блокове от БМВ 5та серия, фабрични, с пробег, за да гарантират че са доказано здрави!По-идиотско и смешно изказване не бях чувал напоследък! :)Амиго, от мен получаваш награда за майстор на късия научно-фанстастичен разказ!"За да му е по-достоверен разказът, трябвало е да спомене за интергалактическия фотонен квази ускорител, който са ползвали тогава от БМВ в конвенционалния си редови, 4-ри цилиндров двигател във Ф1! :))))
  • #25
    Ауто ( преди 8 години )
    "Идиодчо, когато Хонда вадеха от 1.5 V6 1200-1300 кс, БМВ вадеха от 1.5 R4 1400 кс. Пак въф Ф1. И ползваха блокове от БМВ 5та серия, фабрични, с пробег, за да гарантират че са доказано здрави!Ама ти нали си оше с жълто на гащите, простено ти е малоумието!"По-идиотско и смешно изказване не бях чувал напоследък! :)Амиго, от мен получаваш награда за майстор на късия научно-фанстастичен разказ!
  • #24
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хонда преди 20 години вадеха от 1,5 литров мотор 1200-1300к.с. във ф1.в същото време сакатите Германчета още правеха Гоуф 1 мухахахахахаха.
  • #23
    Анонимен ( преди 8 години )
    Една е марката която може да извади максимална мощност от малък мотор.Нарича се Хонда.
  • #22
    Nev ( преди 8 години )
    Тук повечето от изевяващите се германски фенове имам чувството че карат само във Формула сериите и Световния рали шампионат! За тях автомобил е само ако ускорява от 0-100 км/ч за под 5 сек. и има поне 300 к.с, а и е немски разбира се.Останалите милиарди хора по света, за които автомбилът е средство да се придвижат удобно и сигурно между две точки само, те карат каруци според логиката на недорасляците! Същевременно, повечето от тях карат коли от миналия век, които рядко имат дори 100 к.с.
  • #21
    Дошльо ( преди 8 години )
    Хмм на Дошо му е напомпана главата!
  • #20
    Дошо ( преди 8 години )
    Мхм Хонда!Хонда и пак Хонда!За какво говорим бе тикво?1.5 не 2.0.От 2.0 Хонда вадят 250 коня без компресор още 99 година.
fallback
Последни